[1M] Kontrolka oleju

Wszystko o elektryce w aucie
ODPOWIEDZ
l
larson9
Forumowicz

[1M] Kontrolka oleju

Post autor: larson9 »

Otwierałem tą zaślepkę i nie mam takiego gniazda.
Awatar użytkownika
xcgreen
Forumowicz

kontrolka oleju 1,6 AFT

Post autor: xcgreen »

Witam, moje pytanie jest troche moze dyletanckie, ale spotykam sie z różnymi opiniami... Otóz, czy kontrolka oleju w Toledo 1,6 AFT 1998 ma po włączeniu zapłonu migać czy świecic jednostajnie aż do uruchomienia silnika? Pytam, gdyż może to miganie związane jest z awarią jakiegos czujnika...?
xc green
m
milo
Forumowicz

[1M] Kontrolka oleju

Post autor: milo »

xcgreen, powinna swiecic. Powiem Ci ze u mnie w akim wlasnie silniku, potrafi czasami migac/swiecic sie po zaplonie, ale restart eliminuje ten problem.
Awatar użytkownika
xcgreen
Forumowicz

[1M] Kontrolka oleju

Dzięki milo. Zastanawiam się gdzie moze być przyczyna. Miałem zachlapaną olejem z pękniętej odmy wtyczkę czujnika przy filtrze oleju, wyczyściłem jak umiałem ale problem pozostał. Odrobine się boję, coby w razie poważniejszej awarii kontrolka działała poprawnie...
xc green
m
milo
Forumowicz

[1M] Kontrolka oleju

Post autor: milo »

xcgreen, moze to wina deski?
Awatar użytkownika
woyti93
Forumowicz

[1M] Kontrolka oleju

Post autor: woyti93 »

Podepnij sie pod VAGa, bedziesz wiedział co sie dzieje. Jeśli to było to
xcgreen pisze:Miałem zachlapaną olejem z pękniętej odmy wtyczkę czujnika przy filtrze oleju, wyczyściłem jak umiałem ale problem pozostał.

to wskoczył ci błąd i musisz go wykasować. Jeśli nie, to pokaże ci co jest nie tak.
Awatar użytkownika
xcgreen
Forumowicz

[1M] Kontrolka oleju

podpinałem sie pod VAG'a, nie widzi on zadnych błedów z tym związanych. Pokazał mi dwa błedy " czujnik połozenia przepustnicy - sporadyczny" czy cos w tym rodzaju. Ale nie sądzę by to miało jakiś wpływ na tę kontrolkę. Co do przepustnicy to tez jestem trochę załamany, gdyż była czyszczona i adaptowana. Nie wiem czy to czyszczenie jej nie zaszkodziło :-( No ale to już pod inny temat podchodzi, sorki...
xc green
a
atari

[1M] Kontrolka oleju

Post autor: atari »

ja powiem tak. mam tolka AFT jakieś 5 miesięcy. najechane 10 tys przeze mnie i od początku ta kontrolka mi miga. i z samochodem nic złego się nie dzieje.
a
adamwwy

[1M] Kontrolka oleju

Post autor: adamwwy »

U mnie też mryga. W vw golfie III mojego ojca tak samo i nic się nie dzieje. Seatem przejechałem od kiedy go kupiłem 20tyś i od początku mrygała. Vag żadnego błędu nie pokazuje
m
mari018
Forumowicz

Świeci sie kontrolka od oleju

Post autor: mari018 »

Witam mam samochód Seat Toledo 95 1.8i w gazie. Od dłuższego czasu mam problem z kontrolka oleju ciągle sie świeci. Olej sprawdzam to jest. Nie mam pojecia co to moze być.
Ostatnio zmieniony 08 cze 2010, 07:14 przez mari018, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ