heh to prawda, czuję to samo gdy zapomnę schować antenę a nie chce mi się już wracać do samochodu, poranny widok anteny w samochodzie bezcenny.
z jednej strony wolałbym mieć ją na stałe, chociażby z uwagi na to że nieraz wybieram się w trasę bez anteny gdyż nie chce mi się zatrzymywać i wysiadać z samochodu po to by ją zamontować (cholerny ze mnie leń), a ma to miejsce zazwyczaj w sytuacjach gdy nieoczekiwanie wypadnie mi trasa poza miasto ( nie mam zwyczaju używać radyjka jeżdżąc po mieście)
ja w sumie jeżdżę po mieście dużo i cały czas z anteną ( już wiele razy uratowała ) a ściągam ją tylko jak musi samochód zostać dłużej w jakimś nieciekawym miejscu
Okleiłem sobie tylko ten pasek z napisem Sirio czarną taśmą izolacyjną i już straciła urok dla złodziei
Zresztą jakby mi urwał antenę to i tak by z niej pożytku nie miał ...
A ja swojego Unidena upchnąłem między fotelem pasażera a środkową konsolą (na wysokości przycisku otwierania wlewu paliwa).
Nie rzuca się w oczy i zawsze jest pod ręką
W jaki sposób zamocowaliście radio we wnęce po lewej stronie kierownicy?? Mam Presidenta Harrego II i na oryginalne mocowanie (to co jest w zestawie) będzie ciężko je zamontować ponieważ radio do mocowania jest przykręcane po bokach śrubkami a tam zbyt wiele miejsca nie ma. A jak puściliście ta antenę? Wierciliście dziurkę w tym plastiku żeby od tyłu do radia się podłączyć? Dużo jest zabawy z montażem, jakie elementy trzeba odkręcić? Będę bardzo wdzięczny za jakieś wskazówki, zdjęcia jak się do tego zabrać.
Możesz radio zamontować w tym schowku ale bez stelarza (uchwytu mocującego). Potem na pewno musisz nawiercić z tyłu tej półki żeby puścić przewod zasilający oraz kabel antenowy).
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Może głupie pytanie ale jak je zamontować bez stelaża??? Tzn za co/czym przykręcić? A co myślicie o zamocowaniu radia na oryginalnym mocowaniu (stelażu) pod podłokietnikiem?
SWR się nie rozjeżdża u mnie jest przedłużany kabel od anteny. Jak masz małe radio to pewnie utrzymają a jak nie to dwie dziurki uchwyt i wszystko będzie ok zależy gdzie masz zamiar je trzymać.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb