[1L] Jaka jest kolejność cięgien od nawiewów ?

Wszystko o elektryce w aucie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
winy1910
Forumowicz

Post autor: winy1910 »

Witam rozbierałem ostatnio nawiewy w tolku 1 L i nie wiem czy dobrze podłączyłem po środkowe pokrętło nie działa tak jak powinno i nie dochodzi do końca zimnego pola a pokrętło od kierunku wiania po przełączeniu na szybę wieje ciepełkiem

Wie ktoś jaka jest kolejność tych przewodów czarny żółty niebieski ?
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 19:12 przez winy1910, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
toledziak95
Forumowicz

Post autor: toledziak95 »

Tu raczej nie chodzi o kolejność, bo za bardzo nie podłączysz źle, ale raczej o montaż samej linki w oprawce (tej blaszce co ją trzyma). Zerknij na to, a jeśli nie to niebieska od kierowcy (temperatura), żółta przełącza między nogami a nawiewem centralnym (bodajże z dołu) i czarna, która otwiera i zamyka na szybę.
Awatar użytkownika
winy1910
Forumowicz

Post autor: winy1910 »

już mam kurde tylko przy odpinaniu pękł jeden zaczep wiesz może czym najlepiej skleić?
Awatar użytkownika
toledziak95
Forumowicz

Post autor: toledziak95 »

Niestety ja u siebie kupiłem nowy cały panel w związku z ułamanym zaczepem od cięgna temperatury... Nie ma sensu kleić. Ja kupiłem od Polo za 40 zł na alledrogo...
Awatar użytkownika
szparagb
Forumowicz

Post autor: szparagb »

A ja narazie swój reanimuje. A mam nieźle połamany: gniazdo do podłączenia wtyczki od siły nawiewu, zaczepy od mocowania całego panelu do konsoli, dwa zaczepy od mocowania linek. Jak stracę cierpliwość to kupie na allegro, a narazie walczę z tym. U mnie natomiast linka od temperatury jest niebieska, natomiast dwie pozostałe są czarne.
Awatar użytkownika
jarek_1981
Forumowicz

Post autor: jarek_1981 »

a mi sie ukręciło pokrętło od rozdziału nawiewu, coś chrupnęło i teraz nie ma nawiewu na szybe i nogi, wieje tylko przez nawiewy nad radiem i boczne a to pokrętło nie da sie do krańcowych punktów przekręcić. W związku z tym mam pytanie jak wyjąć ten cały panel, po odkręceniu czterech śrubek mocujących panel wchodzi do środka, czy trzeba ramkę od radia jeszcze poluzować? i czy ewentualnie da sie to reaktywować czy konieczna będzie wizyta na szrocie? :-D
Awatar użytkownika
szparagb
Forumowicz

Post autor: szparagb »

Zdejmij przedni panel (zaślepkę) konsoli nawiewu - ona jest na zatrzaski. Wtedy będziesz widział czy mechanizm daje się wyjąć po odkręceniu czterech śrub czy trzeba zdejmować ramkę radia. W moim przypadku konsola nawiewu trzymała się na samych kablach i linkach więc nie musiałem nic odkręcać. Jakbyś musiał zdjąć ramke radia/licznika to tu masz małą pomoc viewtopic.php?t=1605&highlight=ramka
ODPOWIEDZ