witam... mam pytanko. gdy przekrecam kluczyk i zapalaja mi sie kontrolki to swieca sie wszystkie ( kontrolka oleju oczywiscie na czerwono) i gdy gasna ,kontrolka od oleju MRUGA NA POMARANCZOWO i mrugnie sobe okolo 7 razy i gasnie. dodam ze olej byl wymieniany we wtorek. ilosc oleju jest ok, wiec z powodu braku raczej nie mruga. powie mi ktos co to jest?
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 10:31 przez dominik, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
bodek a miales juz cos takiego? bo bylem dzis u mechanika i mowi ze najprawdopodobniej własnie czujnik.... droga taka impreza ?? i mialem jeszcze cos takiego jak blad czujnika ,,can-bus" wie ktos co to moze byc?
miałem tez mi migał ale odłączyłem i podłączyłem aku i problem znikł. A jeżli masz błąd czujnika to niestety chyba musisz go wymienić. Ja błędu żadnego wtedy nie miałem.
Witam mam tolka1 świcą mi kontrolki oleju i płynu po około 20 km gasną jak zgaszę silnik i ponownie uruchomię dalej się palą.Olej wymieniony czujniki oleju na filtrze też,styki przeczyszczone a smarowanie na górę widać idzie.Może ktoś z kolegów miał taki przypadek i go rozwiązał,to bardzo proszę o pomoc. POZDRAWIAM
Mialem kiedys podobny przypadek w vento 1.8 tylko ze u mnie po okolo 20km mrugala kontrolka oleju. Mechanik sprawdzil auto i mowil ze jest wszystko ok i ze to cos z elektryka. Bylem chyba u 10 elektrykow i nikt nie potrafil temu zaradzic. Podlaczenie pod kompa tez nic nie dawalo. Wiec wziolem i wywalilem zarowke od kontrolki oleju. Od tamtej pory auto przejechalo okolo 50 tysiecy. Oleju nie bierze. Czasami tak trzeba wiem to ze swojego przypadku.
Witam! Posiadam Seata Toledo 1.6i z 1994r. Mam problem z kontrolką od oleju i od chłodzenia otóż po przekręceniu zapłonu jak i na odpalonym silniku kontrolki się świecą a czasami gasną po kilku kilometrach czym to jest spowodowane?
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 19:29 przez larson9, łącznie zmieniany 3 razy.