Koledzy podpowiedzcie zatem w jaki sposób podłączyć CB pod bezpieczniki?? Gdzie, w który plus i w który minus?? Bo jeśli chodzi o prądy nie mam zielonego pojęcia Gdyż przydałoby mi się wolne miejsce w zapalniczce
Najprościej ci będzie podłączyć się pod zapalniczkę, do CB potrzebujesz + i - więc wyciąg gniazdo zapalniczki i podepnij się pod zasilanie i masę zapalniczki. Gniazdo będziesz miał wolne.
W sensie w miejscu zapalniczki ?? Muszę wyciągnąc to gniazdo ?? tam się "dolutować" ?? W kwestii prądów jestem zielony więc jak możesz to opisz jak i co trezba zrobic Bede wdzieczny
Zauważcie, że te zakłócenia są zwykle w benzyniakach i pochodzą od układu zapłonowego. Jeżeli chcesz coś poprawić to zastosuj filtr. Ja mam 1L w benzynie i nie mam tego problemu ale przypuszczam, że powodują te zakłócenia minimalne przebicia np.na kablach WN
Koledzy, który może coś więcej napisać jak podłączyć CB aby nie blokować gniazda zapalniczki?? Wpiąć się w bezpieczniki czy w zapalniczkę jak napisał kolega wyżej ?? Opiszcie jak polecacie ...
u siebie zrobiłem wyprowadzenie na zasilanie CB ktore podpiałem na jednej linii z zasilaniem zapalniczki (wlutowałem się w kable zasilajace zapalniczke ) a zakonczyłem te wyprowadzenie wtyczką ... w razie czego odpinam CB i moge je swobodnie wyjac .. wtyczka nie rzuca sie w oczy a gniazdo zapalniczki jest wolne
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center][/center]
Koledzy jak macie rozwiązane podłączenie radia do instalacji? Chciałbym zamontować radyjko w schowku po lewej stronie i zastanawiam się nad zasilaniem. Najlepszym rozwiązaniem było by radio działające po kluczyku tak jak FM. Zabezpieczy to przed rozładowaniem akumulatora czy przed niewłączeniem radia przed jazdą. Z tego radia jest blisko do skrzynki bezpieczników i pewnie najlepiej było by się tam podłączyć. Może ktoś wie, który kabel użyć? Jeszcze jeden punkt. Jako że ostatnio o mało co nie skrobneli mi samochodu to wole w nim nie zostawiać cennych rzeczy. Radio ma zalutowany wtyk do zapalniczki i zastanawiam się czy na końcu schowka nie zrobić gniazda jak np w bagażniku niektóre samochody mają gdzie będzie można szybko wpiąć i wypiąć radio. Ewentualnie jakie złączki użyć? Radio to Harry III więc wszystko powinno się zmieścić.Chętnie poznam Wasze opinie.