Witam ponownie zauważyłem że pedał gazu lekko przeskakuje tylko przy wolnej jeżdzie . jak jade pomału i sciągam noge z gazu to mam takie uczucie jakby przeskoczył. jadac w korku to samochodem szarpie . Byłem u mechanika sprawdził mi linke z gazu i jest wszysko OK. Powiedział mi ze jest to zwiazane z elektyką może mi ktos pomoże co to może byc
Ostatnio zmieniony 10 mar 2011, 12:41 przez adik***, łącznie zmieniany 1 raz.
a to toledo II ma linkę gazu? Myślałem, że tylko czujnik położenia pedału gazu (tzw potencjometr gazu) i wszystko załatwiane jest elektronicznie. No i właśnie na awarię tego czujnika bym stawiał u Ciebie
Tak ma być, przynajmniej tak jest w moim i u kumpla w Passacie 1,6 też zauważyłem że jest tak. (pedał gazu sam odrobinę się wciska na wolnych obrotach)
Tomek ma rację .. jest to związane z tym ze na niskich obotach elektronika reguluje dawkowanie paliwa zeby auto nie zdechło .. a efektem tego są minimalne skoki pedału przyspieszenia
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center][/center]
mam ten sam efekt co kolega zakładający wątek to co zrobić z tą linką by było normalnie? i czy w ogóle jest sens grzebania przy tym:) samochód to toledo II 1,8 20V top sport
peter174 pisze:Tomek ma rację .. jest to związane z tym ze na niskich obotach elektronika reguluje dawkowanie paliwa zeby auto nie zdechło .. a efektem tego są minimalne skoki pedału przyspieszenia
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony