[5P] Ilość miejsca na tylnej kanapie

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
g
gregw

Post autor: gregw »

Witam Wszystkich!

Jako, że piszę tu po raz pierwszy, jeśli temat już był to nie karzcie od razu, tylko przekierujcie :lol:
A więc jak w temacie, czy w TIII zmieszczą sie 2 foteliki i osoba dorosła lub docelowo 3 foteliki ?
Oczywiście pierwsza opcja to raczej krótko i niezbyt często, ale druga to tak na duzej :-) i dlatego byłbym wdzieczny za wiarygodne opinie osób uzytkujacych auta w takim wariancie "osobowym".
Obecnie jezdzę octą I i choc fura wierna i bezproblemowa to jednak na szerokośc bedzie cięzko.
I tak sobie mysle, że możę toledo III da rade sprostac wymaganiom rodziny 2+3.
Rozważałem 3 opcje : octavia II, superb I i touran, no i doszlo tera toledo.
Mysle ze spokojnie da rade pod wzgl. praktycznosci, tylko jak z ta tylna kanapa :?:
Doradzcie cos konkretnie, ktora z tych opcji bylaby optymalna :?:

p.s. szukam diesla do 45kpln

Grzesiek
Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, 12:45 przez gregw, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz

Post autor: maniekmc »

Zapytaj ADIWWL, ma to samo, to Ci podpowie
[center]Obrazek[/center]
Awatar użytkownika
tony
Zasłużony

Post autor: tony »

w TII wejdą ale komfort zerowy no i osoba dorosła musi być filigranowa :/ w TIII zapewne też (ma więcej miejsca na nogi ale szerszy chyba nie jest).
W superbie powinno być git :)
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Awatar użytkownika
superlaki
Forumowicz

Post autor: superlaki »

Hej Grzesiek co do kanapy Tolka III generacji którego jestem posiadaczem uważam że bedzie bardzo ciasno w takiej kombinacji jakiej oczekujesz. W/w model ma profilowane fotele wiec dwa foteliki a po srodku zostaje okolo 40 cm na dluższą trase taka jazda odpada no chyba że teściową zamerzasz wozić :) . Jeśli chodzi o tę klasę aut raczej we wszystkich bedzie podobnie. 4 osoby w TIII maja komfortową podróż nawet 1000 km. W Twoim przypadku najlepsze byloby auto z oddzielnymi fotelami dla kazdego pasazera z tylu a to juz van chyba zapewnia. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sobieraj10
Forumowicz

Post autor: sobieraj10 »

Mi sie wyddaje ze w Twoim przypadku zakup Skody Superb byłby najlepszym rozwiazaniem, poniewaz masz tam iwecej miejsca z tyłu nizz w Passacie B5 (którego mialem) a juz w Passacie było duo miejsca. A Skoda to przeciez praktycznie to samo co VW:) i diesle dobre ;-)
g
gregw

Post autor: gregw »

Dzieki Panowie!
Troche szkoda, ze wiekszosc z Was raczej mi odradza tolka III, bo coraz bardziej mi sie podoba.
Sprobuje jeszcze w realu przymierzyc gdzies moje 3 foteliki, a nuz da rade zanim ostatecznie odrzuce tolka.
Wtedy pozostanie wybor touran <-> superb, choc zaden nie podchodzi mi w 100%, i wlasnie takim zlotym srodkiem wydawal mi sie T III - nie za wysoki, ale wyzszy niz octa II i nie ma slynnego wielowahacza z przodu.

Ehh, jest problem

dzieki
A
ADIWWL

Post autor: ADIWWL »

Szczerze to za wiele nie podpowiem bo nie przymierzam się na razie do wożenia fotelika o zgrozo tym bardziej 3 audio w tolku by nie było w stanie zagłuszyć :mrgreen: ale serio to nie wiem ile miejsca zajmuje fotelik ale jak ci się mieściły do octawki to tolek ma więcej miejsca na tylniej kanapie
ODPOWIEDZ