Dlatego pisałem - niech zobaczy na żywo i oceni sam. Oglądałem S60 ze skórą w środku i jej trwałość wyglądała bardzo słabo. Może to akurat kwestia egzemplarzy które widziałem, ale to byłby spory zbieg okoliczności, że wszystkie po przebiegu (przynajmniej teoretycznie) w okolicach 100tys mają popękaną i ponaciąganą skórę. Tak samo kierownica. Podobnie wyglądały boczki drzwi.
Pierwszy lepszy przykład:
http://otomoto.pl/oferta/volvo-s60-f-va ... yg0kb.htmlO ile tutaj akurat skóra na siedzeniu wygląda nad wyraz dobrze, o tyle zobacz sobie jak wygląda kierownica. W toledo 1M (które nie jest marką premium) skórzana kierownica tak wygląda po przebiegu rzędu 200tys, a nie 80tys. Mam porównanie z innymi markami premium (BMW czy choćby DS) i tam takich rzeczy przy tak niskim przebiegu nie widzę. Jeśli już zdecydowali się wskoczyć w wyższą kategorię cenową, to niech też oferują adekwatną jakość materiałów. A tymczasem w tamtych latach miała to być marka premium forda, tymczasem jakością od mondeo jakoś specjalnie nie odstają.