Witam mam problem z czujnikiem ciśnienia w toledo 2.3v5 agz wtyczka sprawdzona wpieta po włączeniu silnika jak dodam mocniej gazu mruga olej kojarzy ktoś czy jest tylko jeden czujnik sprawdzałem ten na 1pin w chłodnicy oleju
Siema. Mam problem z szarpaniem silnika, zawsze problem pojawia się pod obciążeniem do ok 1,5tys obr. Świece i przewody mają raptem z 10tys przebiegu więc je wykluczam, zastanawiam sie co pada? Cewka któraś (wiem są zespolone trzeba wymieniać wszystkie), moduł zapłonu czy jeszcze inny chu... ? Zauważyłem że problem pojawia się zawsze na ciepłym silniku, na zimnym spokój. VCDS pokazuje tylko błąd Lambdy z dopasowaniem składu mieszanki, ale to raczej objaw szarpania a nie jego przyczyna bo taki sam błąd był jak zapłon wypadał przez przebicie na przewodach. Nie chce wymieniać co leci bo ceny nawet używanych części są wysokie (cewka, moduł). Jakieś rady, wskazówki?
Sprawdziłem czujnik i pokazuje dobrze ok 92st ( +-2st rożnicy miedzy zegarami a ecu). Za to sonda za katem chyba do wyrzucenia tak jak mówiłeś DzieX, na wolnych obrotach wskazania skaczą od 0,065V do prawie 0,800V i cały czas grzanie sie włącza i wyłącza. Po chwili obserwacji zauważyłem że gdy wskazania dobijają do prawie 0,800V to auto spada lekko z obrotów. czyli szukam nowej sondy i podziele sie info czy to zadziałało