Jak w temacie kontrolka cisnienia oleju mianowicie jestem nowym posiadaczem Toledo 1,9 TDi z 2000 roku co mnie nurtuje to to ze po przekreceniu zaplonu kontrolki oczywiscie zapalaja siw wrzustko ok i gasna po okolo 3-4 sekundach z tym ze razem z kontrolka cisnienia oleju czy jest to normalne w tych autach??
Bodek wiem po odpaleniu znikaja niepowiedzialem rowniez ze po odpaleniu tylko po przekreceniu kluczyka w stacyjce gdzie jakby mozna bylo powiedziec komputer sprawdza wszystkie uklady czyli przekrecasz kluczyk zapalaja sie kontrolki a nastepnie po 3-4 sekundach gasna miedzy innymi abs-u poduszki posiomu plynu spryskiwaczy no i to co mnie nurtuje rowniez kontrolka cisnienia oleju i to mnie nurtuje dlatego tez zapytalem czy jest to normalne. kontrolka ktora pozostaje po zgasnieciu innych to tylko ladowanie akumulatora.
czyli wszystko jest w jak najleprzym porzadku dzieki za pomoc w rozgryzieniu tej zagadki gdysz bylem urzytkownikiem starszego auta i dlamnie w Tolku jest to nowosc ;D
Panowie a u mnie właśnie nie zgasła kontrolka ciśnienia oleju tylko pali się na pomarańczowo. Przekrecam kluczyk zpalaja sie wszystkie gasna po 3-4 sek i zapala sie na pomarańczowo ciśnienie oleju i juz nie gaśnie. Wróciłem własnie do domu a jutro niedziela wiec wszystko pozamykane może ma ktoś na to rade. Jeszcze spróbuje usunąć jutro przegląd który zbliża sie do zera zostało 1500km wiec to może to. Toledo 2003 r 19tdi 110KM
Panowie a u mnie właśnie nie zgasła kontrolka ciśnienia oleju tylko pali się na pomarańczowo. Przekrecam kluczyk zpalaja sie wszystkie gasna po 3-4 sek i zapala sie na pomarańczowo ciśnienie oleju i juz nie gaśnie. Wróciłem własnie do domu a jutro niedziela wiec wszystko pozamykane może ma ktoś na to rade. Jeszcze spróbuje usunąć jutro przegląd który zbliża sie do zera zostało 1500km wiec to może to. Toledo 2003 r 19tdi 110KM