Jest to moduł odpowiedzialny za całą elektrykę tzn. szybki, lusterka, blokowanie drzwi i inne pierdoły z tym związane. jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi bo tak sobie gdybam
Za pomocą systemu Komfort centralnego zamka można przeprowadzać wszystkie znane funkcje komfortowe: sterowanie wewnętrznymi światłami, obsługę alarmu z kontrolą wnętrza samochodu, elektryczne uruchamianie szyb, regulację lusterek i zdalną obsługę
falami radiowymi. W przypadku zadziałania poduszki bezpieczeństwa, do komputera sterującego urządzeniami komfortowymi dochodzi automatycznie sygnał odblokowania
drzwi.
Panowie a czy wiecie gdzie jest moduł komfortu w seacie toledo II, bo zaczyna mi się robić cyrk. Mam tu na myśli- nie działające oświetlenie wnętrza gdy otworze drzwi.Tylko u kierowcy się świeci, ale też na konsoli przy otwartych drzwiach nie pali mi się kontrolka od otwartych drzwi . Z góry dziękuje
[ Dodano: 2009-12-08, 05:54 ] Przypomniało mi się że nie działa też brzęczek czy jak to nazwać gdy zostawie zapalone światła przy zgaszonym silniku i otworze drzwi
Lysy999, to nie koniecznie musi być moduł komfortu to co piszesz bardziej przypomina uszkodzony mikroswitch w drzwiach kierowcy. Ale na ten temat jest juz osobny post na forum.