Witam forumowiczów, nie wiem czy do końca jest to dobry dział na mój temat, ale napisze mam polskiego vaga 4.9. Podczas powrotu z majówki miałem problem z Toledo 2002 1.8 20V benzyna. W trakcje jazdy ze stałymi obrotami auto szarpie nagle, dojazd do świateł spadek obrotów gdzieś do 500 i nie równa praca tak jak by nie chodził na jeden cylinder, do tego czuć mocno takie nie przepalone spaliny czy paliwo. Po podłączeniu polskiego vaga. Pokazał następujące błędy:
17524 - Podgrzewana sonda lambda strona 1 - przerwa grzejnika brak osprzętu / nie związane ze sprzętem.
18048 - sterownik silnika - uszkodzenie/ brak osprzętu/ nie związane ze sprzętem
16787 - Uszkodzenie obwodu recyrkulacji spalin brak osprzętu/ nie związane ze sprzętem
17852 - Czujnik recyrkulacji spalin - uszkodzenie funkcji brak osprzętu/ nie związane ze sprzętem.
Miał ktoś może taki problem i pomoże sobie z nim poradzić.??
Dodam że po skasowaniu błędów auto odpaliło normalnie ale tylko na chwile. Teraz wywala te błędy cały czas jest problem z pracą silnika. Nie ważne czy zimny czy ciepły, pracuje nierówno spalanie chwilowe pokazuje na postoju 1,8l/h. Pomocy !!