Orientuje się ktoś, jaki rozmiar tarcz jest oryginalnie w Toledo 2 1,8 125km? Chyba nie umiem szukać, bo siedzę już z godzinę i nic, chyba bardziej się opłacało zdjąć koła i pomierzyć
Toledo II 1.8 125 KM 1998 r.
Przejechane 260000 (według licznika)
Powinny być 280 ale w sumie dla pewności zdejmij koło i zmierz.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Posiadam Seata Toledo 1M2 1.9 TDI ASV. Jeżdżę nim 5 lat. Praktycznie od samego kupna mam problem z hamulcami, właściwie z bijącymi tarczami hamulcowymi. Nie zliczę ile razy wymieniałem klocki + tarcze przód (BOSH, TRW, ATE, obecnie METELI) i zawsze po przejechaniu ok 1000 km pojawiało się coraz mocniejsze bicie podczas hamowania. Wyczytałem na forum Seata Leona, że pomaga SWAP zestawu z mocniejszej wersji tj. większe hamulce z 280 mm na 288 mm (wiadomo zwrotnice, jarzma, zaciski). Kupiłem taki zestaw uzywany. Autko hamowało dużo skuteczniej, ale niestety po ok 2 tyś km znowu tarcze zaczęły bić. Wymienione mam całe zawieszenie - wszystko LEMFORDERA. wymieniałem piasty + łożyska, poduszki silnika, prostowałem felgi itd. Jedyna rzecz, której nie wymieniałem to półosie, dlatego mam pytanie, czy uszkodzona półoś może mieć wpływ na to, że co chwile wykrzywia mi tarcze hamulcowe? Bardzo proszę o pomoc.