Witam mam mały problem z podnośnikiem szyby przedniej lewej w moim toledo, przeczytałem watek ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem, mianowicie gdy rozebrałem drzwi żeby je uszczelnić okazało się że ktoś połamane ślizgi podnośnika poskręcał na drut, spowodowało to wytarcie jednego z kółek mechanizmu i uszkodzenie linki, (szyba co prawda działa ale kosi z jednej się nie domyka) moje pytanie możecie polecić jakiś dobry zamiennik owego mechanizmu, cena oryginalnej części jest zaporowa.
W wigilię przy otwarciu szyby, została ona w połowie, nie szło w żadną stronę. Okazało się, że linka przerdzewiała i pękła + pęknięty jakiś plastyczek. Jako, że nie miałem za bardzo czasu na samodzielne rozbieranie boczka i naprawę, zleciłem to warsztatowi płacąc 250zł. Mam nadzieję, że jeszcze trochę podziała.
A ja mam problem z doborem silniczka do prawych drzwi - przód.
Mianowicie byłem już w kilku sklepach z używanymi częściami, testowałem kilka "używek" i ogólnie silniczek nie działał, po czym przez chwilę działał i znowu nie działał... Zaczyna mnie to irytować bo już przetestowałem chyba ze 4 i cały czas to samo. Lusterko w ogóle nie działało. Czego to jest wina?
Myślałem, że winny jest moduł komfortu, chodzi o to że nie jest kompatybilny z tym silniczkiem który podłączam (że numery się nie zgadzają)
A może to wina jakiś kabli? A może trzeba założyć używany silniczek i jakoś "ominąć" ten moduł komfortu żeby to działało?
A może te 4 silniczki które testowałem to były zwykłe "Buble"?
Szczerze mówiąc w kwestii jakiejkolwiek mechaniki to jestem mega mega zielony :/
Ale testowałeś go na aucie czy na zasilaniu bezpośrednim. Proponuję silniczek, ten który był wcześniej, podpiąć do napięcia np. bezpośrednio pod akumulator lub zasiczacz i sprawdzić czy działa. Jeśli tak to trzeba szukać przyczyny w instalacji.
Drzwi, jeśli będą miały problem z instalacją, będą mało wiarygodnym testerem, tym bardziej, że aż cztery silniczki nie działały. Jedynie, jeśli chcesz w drzwiach sprawdzać, to musisz załatwić sobie pewniaka, który działa i wtedy sprawdzać na drzwiach.