Bartek26 pisze:
One sa przykręcane śrubkami wiec będą pasować do każdego auta gdzie spryski sa w masce
A od kiedy w Leonie spryski są w masce?
nie wiem czego nie zrozumiałeś , napisałem że są do aut gdzie spryski są w masce a nie że leon tak ma ... ale chyba kolega jak wie gdzie ma spryski to zrozumie ze mu nie podejdzie bo ja Leona nie mam to nie wiem .
Zrobiłem wstępne porównanie wymiarów i bez wyciągania spryskiwaczy z Leona wyszło, że oryginały mają:
szerokość: 21mm,
długość: 36mm,
wystaje ok 7mm.
Są to wartości orientacyjne.
Wg opisu aukcji uniwersalne spryski mają:
szerokość: 21mm,
długość: 28mm,
wysokość: 30mm, na "łoko" górna, wystająca część dyszy to ok 7,5mm.
Pierwsze wnioski są następujące:
Nowe spryski są o 8mm krótsze od oryginałów i nie wiem, w jakim stopniu zakryją otwór po fabrycznych spryskiwaczach, ponadto sama dysza wystaje nie więcej tyle samo, co oryginał, ale dochodzą jeszcze dwie podkładki w kształcie klina regulujące kąt strumienia wody i one mogą podnieść wysokość dyszy o kolejne 2-4mm więc ostateczna wysokość może przekroczyć 10mm, tyle co wysokość sprysków z Oktawii więc powraca problem z dociskiem przez maskę.
Powyższe dywagacje bazują na obserwacji fotek, więc w rzeczywistości montaż może wyglądać trochę inaczej, i może wystarczy tylko pojedyncza podkładka, aby osiągnąć zadawalający efekt.
Chętnie bym założył mgiełki , ale nie ukrywam że szkoda mi tych 55-60plz jeżeli miałyby być porażką, więc szukam osób które przerabiały ten temat.
W tej cenie jeżeli już musiałbym rzeźbić wolałbym kupić markowe od Octawii niż uniwersalne noname, chyba że noname byłyby na zasadzie P&P.
Tak jak pisałem dysze zamontowane roboty na 20minut,dysze mieszczą się pod maską idealnie co do ich montażu to trzeba minimalnie nożykiem otwory powiększyć efekt mega zadowalający szyba w końcu jest pożądane umyta a wygląda to tak
No przecież nikt nie obiecywał nam że będzie łatwo