Sprawdziłem ciśnienie i jest 2.5Bara jak się doda gazu to spada do 2.2 około a jak odepnę regulator podciśnieniowy na listwie to jest 3.5. Co może być walnięte? Pompa czy regulator podciśnieniowy?
Zmienione świece na nowe i dynamika się poprawiła znacząco - stare były jeszcze oryginalne i zalane olejem, do wymiany masa uszczelniająca pokrywę zaworów ale to grubsza robota
Witam,
Pacjent Toledo 1M 1.8 AGN:
mój problem jest inny niż te 8 stron które właśnie przeczytałem. Plastikowe koło, skręcane do osi przepustnicy, to na które zakładamy linkę od gazu, ma u mnie delikatny luz. Objawia się to tym, że mogę je swobodnie przesunąć w stronę otwarcia przepustnicy (jakieś 2-4 stopni) i dopiero trafiam na opór i właściwe otwieranie. Można ten luz jakoś zniwelować? próbowałem poprzez regulację naciągu linki ale ten jest za mały.
Trudno wyczuć gaz w takiej sytuacji, bo najpierw naciskając pedał muszę zgubić ten luz, a dopiero potem otwieram przepustnicę i auto zaczyna się wkręcać na obroty
Wydaje się jednak, że w tym wąskim odcinku, przepustnica się jednak uchyla, to teraz pytanie, czemu ten fragment idzie tak lekko, albo dlaczego dalej idzie tak ciężko
jeżeli masz problem z "twardszym" pedałem po pewnym zakresie problemu szukałbym może w lince przetartej czy coś, ewentualnie spsikać czymś czyszczącym tam miejsce sprężynki w środku tego kółeczka i poruszac