Witam serdecznie problem z którym się borykam to uszkodzony licznik. Pacjent to 1.9 TDI ASZ. Dokładniej silniczek obrotów rozebralem licznik i okazuje się że ktoś już to próbował naprawić. Ratuje mnie jedynie inny licznik. I tu jest problem bo liczników na allegro jest mnóstwo, nie wiem jaki wybrać. Kod jaki odpisałem to W01M0920822D Proszę o pomoc.. Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2015, 23:24 przez Nare, łącznie zmieniany 3 razy.
Witam, kupiłem nowego seata toledo 1M 1.8 20V i mam problem z obrotomierzem, wskazówka żyje własnym życiem. Odpalam silnik i obrotomierz załapuje po ok 1 sekundzie, podnosi się na obroty ~~ 1300-1400 i zostaje w tym położeniu przez chwilę, dodam delikatnie gazu, wskazówka podnosi się wyżej, lecz gdy odpuszczę pedał to wskazówka zostanie w tym położeniu, dzieje się tak aż wskazówka wykona prawie cały obrót, najczęściej zatrzymuje się tuż za 8tys i tak zostaje. Zgaszenie silnika nie pomaga, wskazówka ani drgnie. Druga sytuacja jest jak ta wskazówka podnosi się i zatrzyma się gdzieś w okolicach 5tys obrotów i jakby się naprawia, wtedy reaguje normalnie na gaz tylko że jest przesunięta o te ponad pół obrotomierza, wtedy pomaga zgaszenie silnika i wraca na swoje prawidłowe miejsce ( opada na 0 i już działa dobrze). Czasami jest tak że działa normalnie po uruchomieniu i nie ma z nim problemów. Żadnych innych problemów z licznikiem niema. Gdzie mam szukać problemu? Czy nastawiać się na wymianę licznika?