A sprawdzal ktoś oferty z yanosika? Chwala się, ze maja dobre. Zawsze przy ubezpieczeniu korzystałem z porownywarki rankomat. Może tez warto sprawdzić.
A co do cen. Moja znajoma w porównaniu do dwóch lat wstecz placila w tym roku prawie 200% więcej. Mimo, ze nie miała zadnej stluczki. Zastanawia się nad sprzedażą samochodu. Tylko, ze jej akurat jest potrzebny żeby się w miare szybko przemieszczać. Placz i plac.
Mam pytanie odbiegające trochę od tematu, a mianowicie jakbym chciał sprawdzić swoje zniżki to musiałbym iść do firmy ubezpieczeniowej czy wystarczy do ogólnego agenta/doradcę?
Agenci biora prowizje i wciskaja ci to z czego najwiecej dostana. Najlepiej samemu wbij to w rankomat i ci wybierze. Ciezko to uzupelnic ale wybiera naprawde czasem 3x taniej od Januszowego PZU
Nie wiem jak Ty ale ja ani trochę nie wierzę tym porównywarkom online. W tamtym roku z ciekawości wypełniłem formularz i nie dość, że wyliczyło mi chorą kwotę to jeszcze nie ma w ogóle odzwierciedla w życiu. Inna kwota była w porównywarce, a inna u agenta i to o wiele mniejsza.
Ja zawsze sprawdzam w rankomacie. Jak na razie nigdy się nie zawiodłem.
A co do cen. Ojcu kończy się OC w maju. Sprawdzałem oferty i wychodzi, ze pakiet OC i AC będzie droższy o 300pln. Z maksem zniżek. Mimo, ze uboższy.