Po wymianie zamka nie trzeba kodować pilota na nowo. Co do zamykania tylko drzwi kierowcy proponuję obejrzeć bezpieczniki przewody. Wymiana zamka może pomóc. Najlepiej podmienić na sprawny, aby nie pchać się w koszta, i sprawdzic czy problem nadal występuje.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Nie będę się przebijał przez tonę postów, ale co nieco poczytałem. Potrzebuję w miarę pilnej odpowiedzi. Czy jak przez kluczyk otworzę auto i otwieraja się wszystkie drzwi, ale zamykając przez kluczyk zamykają się tylko drzwi kierowcy to mam szukać przyczyny w zamku ?
Dzięki za odpowiedź. Mam zamek na podmianę to sprawdzę. Zależało mi na tym aby upewnić się czy zacząć od zamka czy szukać innej przyczyny.
Wysłano z mojego TapaTolka
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Witam. Też mam problem z centralnym w swoim Toledo 2. Problem był już jak go kupiłem. Z kluczyka od strony kierowcy otwierają się i zamykają wszystkie drzwi a od strony pasażera kluczykiem mogę otwierać i zamykać tylko te drzwi. Natomiast na pilota nie reaguje wogóle. Próbowałem zakodować kluczyk metodami z internetu ale nic to nie dało. Podobno na końcu kodowania powinien zatrąbić klakson a nic takiego się nie działo. Jeden mechanik stwierdził że aby pilot zadziałał trzeba wymienić zamek w drzwiach pasażera. Czy to prawda? Dodam ze drzwi samoczynnie też się nie zamykają, chociaż nie wiem czy w tym nodelu powinny.
DzieX pisze:Zamek kierowcy do naprawy. Co do pilota, to pytanie czy jest sprawny.
Pilot nie wiem czy jest sprawny. Można to jakoś sprawdzić? Natomiast komputer wykazał problemy z zamkiem od pasażera. Dodam że przy włączonych swiatlach po otwarciu drzwi kierowcy jest sygnał ze świecą się światła i światełko na drzwiach też się świeci.
Roxon40 pisze:Nie będę się przebijał przez tonę postów, ale co nieco poczytałem. Potrzebuję w miarę pilnej odpowiedzi. Czy jak przez kluczyk otworzę auto i otwieraja się wszystkie drzwi, ale zamykając przez kluczyk zamykają się tylko drzwi kierowcy to mam szukać przyczyny w zamku ?
Witam. Również mam taki problem, mógłbyś napisać czy udało się usunąć usterkę i jak? Pozdrawiam.