Wygląda na to, że szwankuje mikrostyk z dolnego położenia rygla w kasecie zamka, albo pęknięty lut z tego sygnału. Wilgoć też to może powodować. Zamykaj auto przez jakiś czas kluczem, a nie pilotem i daj znać czy sytuacja się powtarza. Acha, podłącz kompa i wyłącz otwieranie szyb.
Z kluczyka też są problemy, bo od razu po zamknięciu potrafi otworzyć samochód. Kabla niestety nie posiadam, domykanie szyb z kluczyka miałem już zaprogramowane jak kupiłem samochód, a z pilota robił mi znajomy z forum (mam moduł komfortu z końcówką AH i robił to jakoś z pod DOSa), więc z wyłączeniem tego może być problem. Jeszcze myślę, czy może zamek pasażera może stwarzać problemy, bo czasem musiałem 2 razy otworzyć samochód, żeby otwarł drzwi pasażera.
Problem jest z sygnałem dolnej pozycji rygla, w którymś z zamków. Albo podłączyć komputer, albo rozbierać po kolei drzwi i mierzyć. W zamku pasażera jest problem z działaniem mikrostyku od górnej pozycji rygla.
Witam, mam problem z centralnym zamkiem. Objawy zauważyłem jak podszedłem do samochodu po nocce i słyszałem jak centralny usiłuje sam zamknąć lub otworzyć auto i tak cały czas. Odpaliłem - troszkę słabo zakręcił, ale odpalił. Okazało się, że akumulator do wymiany będzie. Po naładowaniu aku zaczął się problem z centralnym. Mianowicie nie otwiera i nie zamyka mi tylnych drzwi oraz bagażnika - nawet nic nie słychać, żeby tam próbowało zamykać. Co to może być? Pomoże ktoś?
Nie wiem czy dobry temat ale zauważyłem, że coś jest nie tak z centralnym. Mianowicie gdy zamykam od środka samochód (przycisk na konsoli z kluczem) to drzwi za pierwszym razem się nie otwierają, dopiero za drugim pociągnięciem klamki drzwi mogę otworzyć. Tak chyba nie powinno być?? Podpowiem, że mam walnięty zamek kierowcy (brak brzęczyka, ośw. podsufitki itp.) . Czy to wina zamka?
kuca3 pisze:Witam, mam problem z centralnym zamkiem. Objawy zauważyłem jak podszedłem do samochodu po nocce i słyszałem jak centralny usiłuje sam zamknąć lub otworzyć auto i tak cały czas. Odpaliłem - troszkę słabo zakręcił, ale odpalił. Okazało się, że akumulator do wymiany będzie. Po naładowaniu aku zaczął się problem z centralnym. Mianowicie nie otwiera i nie zamyka mi tylnych drzwi oraz bagażnika - nawet nic nie słychać, żeby tam próbowało zamykać. Co to może być? Pomoże ktoś?
Centralny oryginalny?
Zamykasz z kluczyka, czy z pilota?
Odlaczałeś akumulator?