I tak temat wygłuszania drzwi czas zacząć. Jeśli ktoś już to u siebie przerabiał-niech opisuje jak to jest u niego, jakie materiały,ile, ceny...itd W naszych tolkach audio i tak jest wypasione jak na serię. Głośniczki mają zamkniętą komorę, co już zaoszczędza nam mnóstwa roboty. W drzwi wklejone są po jednej macie na blachę zewn. No ale można to trochę poprawić niedużym kosztem. Ja u siebie zapodałem jak na razie rolkę taśmy dekarskiej 15cmx10m(od 45-65PLN). Wystarczyło na solidne oklejenie(dwie warstwy) blach zewn. wszystkich drzwi. Będę jeszcze oklejał blachę wewn. ale to wkrótce.
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50 www.rbauto.eu
Zapraszamy
ja kiedyś wygłuszałem taka taśmą gąbkowo-piankową, daje ja sie na profile pod płyty gipsowo-kartonowe, ceny nie znam ale sie sprawdza i woda po niej spływa
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Ja też sie zabieram do wygłuszenia drzwi, ale tylko przednich, bo w tylnych nie będę miał głośników. W moim poprzednim aucie tj Astrze F wygłuszałem specjalną matą wygłuszającą do car audio, ale teraz zaciekawiła mnie ta taśma dekarska.
bartek_wm Powiedz mi jak spinki trzymają po zdjęciu i założeniu tapicerki, nie łamią się?
U mnie pękła chyba tylko jedna spinka. Założyłem bez niej, bo nie miałem na zapas. Trzyma dobrze i nic nie trzeszczy. Najlepiej przed robotą zaopatrzyć się w kilka sztuk(jakby co).
Co do "dekary" to jest to tania alternatywa dla choćby Dynamat. Kładziesz dwie warstwy i robi swoje.
[ Dodano: 2009-04-11, 17:36 ] trochę maty nie zaszkodzi też nakleić na tapicerkę
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50 www.rbauto.eu
Zapraszamy
Ja również mogę polecic mate tasme dekarska... w poprzednim aucie mialem wlasnie drzwi wygluszone ta tasma i spelniala swoje zadanie wysmienicie... tylko trzeba pamietac zeby kleic ja na cieplo...