Siemanko sorki, że tak po długim czasie się odzywam ale praca swoje zrobiła(delegacja) i brak dostępu do neta i samochodu. A więc tak silnik podniosłem sobie, urwała się śruba mocująca łapę silnika i stąd ten strzał. Gwizd ? Mocowanie tarło o pasek stąd ten gwizd był. Na razie co jest priorytetem do zrobenia to ta łapa i rozrząd potem komp i poinformuje co dalej. Jestem jeszcze w trakcie rozkręcania go, bo tkwi kolejny problem co zrobić z śrubą w bloku ? ( zaznaczam ułamała się tak, że nie wystaje z bloka silnika, a wręcz jest wklęsła jakby) spawać z tulejek i wykręcać? (tulejki by nie uszkodzić początkowego gwintu) czy rozwiercać,gwintować i dać na śrubę 12 ? w niczym to nie będzie przeszkadzać ? No i jeszcze jedna prośba macie link czy jakiś poradnik jak w toledziaku rozrząd wymienić 1.8 20V
z góry dziękuje:)( pojęcie jakieś mam ale nie do końca ) podeślę zdjęcia tylko pomóżcie mi jeszcze jak to zrobić(gdy dodaje załącznik wyskakuje( przekroczono max przestrzeń na dysku zajmowaną przez załączniki
Pozdroooo !