vwir pisze:Bo zacząć musisz od tego, żeby nie miał linki. Czyli najpierw szukaj instrukcji wymiany przepustnicy na taką po kablu. A później dopiero tempomat.
2.3 ma linkę i tempomat. Co do tematu to musi być odpowiednia przepustnica. Trzeba do etki zerknąć.
Z tego co znalazłem to AGN masz elektroniczną przepustnicę wiec potrzebujesz: - manetka do 100 zł za używany oryginał 1J0953513 - wiązki elektryczne 2 sztuki: ECU do skrzynki i skrzynka do manetki ja dałem 150 zł za gotowe zamienniki, ale można dużo taniej jeśli ma ktoś pojęcie co i jak z pinami i kabelkami - montaż i aktywacja u speca w Wawie dałem jak dobrze pamiętam 120 zł
W oryginalnych zegarach nie ma chyba w ogóle takiej ikonki. U mnie nie świeciła. Dopiero jak zeswapowałem licznika na taki z B5 i aktywowałem w epromie to zaczęła.
Mam pytanko, moje toledo to wersja sport (na naklejce w bagazniku tak pisze)z 2003r. i zaczela mi swirowac manetka od kierunku (pstryka jakby kierunek byl wlaczony a nie jest) i chce od razu zalozyc tempomat. Moje pytanie czy wystarczy zmienic manetke i odpalic to w vagu czy trzeba jeszcze ciagnac wiazke?