MAm taki problem z moim TOlkiem 2 1.6 akl. Zrobilo sie cieplej no i w korkach zaczyna sie grzac jak nienormalny. Wentylator duzy nie zalacza sie; ba po wlaczeniu climatronica rowniez cisza z drugim. Co to moze byc, jak sprawdzic, jak zdiagnozowac? Vag nic nie pokazuje. Dodam ze temperature trzyma; tzn trzyma jak jade. Dochodzi do 90 i juz. Ewidentnie cos z tymi wentylatorami.
Poprawka. W korku do 120 stopni prawie dochodzi, stad wiem ze sie grzeje. Jak jade szybciej to chlodnica zapewne sie chlodzi sama. Bezpiecznik sprawdzilem, przekaznik nie wiem ktory i nawet jak sprawdzic.
Odnośnie przekaźnika to jest on umieszczony na dole pod kierownicą po lewej stronie. Zajrzyj sobie tutaj, który to jest: viewtopic.php?f=14&t=83
P.S. Pozostaje Ci jeszcze ewentualnie sprawdzić czy instalacja dochodząca do wentylatorów jest OK. Jak w porządku to podpięcie wiatraków na krótko celem sprawdzenia czy działają.
Z tego co wiem to sterownik wentylatorów jest umieszczony pod akumulatorem a nie kierownicą i to jego pasowałoby sprawdzić na wstępie. Do tego na krótką spiąć każdy z wentylatorów i sprawdzić oba biegi w nich.