DzieX pisze:Dokładanie sony. Jeśli wkładka jest poziomo to jest zamknięty. Jeśli pionowo to sterowanie jest pilota.
@klynna Najpierw się ustala a potem rozbiera.
Tylko że w tym przypadku po zamknięciu z pilota klapa jest nadal otwarta. Więc raczej nie pasuje do żadnego z przypadków. Ja bym najszybciej obstawiał przerwane przewody idące do klapy, jak ktoś już wyżej pisał.
klynna pisze:Panowie, nie fortunnie dzisiaj i mi przydażyła się ta usterka. Myje rano autko na myjni, raz otworzyłem bagażnik, zamknąłem i już go nie mogę otworzyć. Z pilota nei reaguje....z kluczyka nie reaguje wtf ?!!
Wiecie jak 'od środka' otworzyć bagażnik?
Masakra..
No i mi niestety przytrafił się ten problem.. Nie otworzę klapy. Jak przekręcę kluczyk to otwiera wszystkie inne drzwi. Centralnego w bagażniku nie słyszę. Widzę, że te trzpienie/odlewy są za 50 zł plus przesyłka a regenerowane klamki za 130 przy odesłaniu starej.
Powiedzcie mi proszę czy to jest normalne zachowanie. Gdy mam odpalony samochód i nacisnę pilot z centralnego zamka to drzwi się otwierają, tak samo dzieje się gdy nacisnę guzik w kabinie, jednak bagażnika się nie da otworzyć. Bagażnik można otworzyć dopiero gdy wyłączę silnik, wtedy wszystkie zamki się odblokowują i ten z bagażnika również. Jeśli to nie jest normalne zachowanie to gdzie szukać przyczyny (wydaje mi się nie normalne aby dostać się do bagażnika to trzeba wyłączyć silnik)
Klapa bagażnika ma to do siebie, że samoczynnie się domyka po pewnym czasie jak otworzymy drzwi przyciskiem w boczku. Sytuacja ta występuje w przypadku posiadania opcji zamykania drzwi po przekroczeniu 15km/h. Jeśli jednak kolega nie ma tej opcji włączonej to powinna się klapa otworzyć po naciśnięciu przycisku otwierania drzwi. No chyba, że coś było modzone...
mazurek1500 pisze:Gdy mam odpalony samochód i nacisnę pilot z centralnego zamka to drzwi się otwierają
U mnie gdy uruchomię silnik to pilot jest nie aktywny. Centralka za pomocą guzika w drzwiarz otwiera/zamyka wszystki drzwi + bagażnik na moje życzenie.
_carlos- pisze:Czyli rozumiem, że jeździsz z zamkniętymi zamkami i gdy otworzysz drzwi z pilota lub z przycisku w drzwiach to drzwi się otwierają a klapa nie, tak?
Już tłumaczę. Aby otworzyć bagażnik muszę mieć zgaszony silnik. Jeśli silnik działa i coś chce wyciągnąć z bagażnika to muszę wyłączyć silnik. Bo gdy silnik jest odpalany z automatu wszystkie drzwi się blokują. Naciskając czy to guzik na pilocie z centralnego czy to guzik w kabinie otwierają się wszystkie drzwi poza bagażnikiem.