"+ weźmiesz z silnika elektrycznych szyb - gruby czerwony kabel, masę np. ze śrubki w drzwiach"
To cyt. z pierwszej strony. Co do plusa to musisz miernikiem znaleźć na którym kablu jest napięcie
Ja sie chyba poddaje... za nic w świecie nie mogę znaleć + a w dodatku w instrukcji sterownika nigdzie nie jest napisane który kabel to + tak jak i nie mam pojęcia jak miernikiem zbadać kable w związce ;/ Nie widzi mi się rozcinanie każego po kolei
Wbijasz igłę w kabel i już możesz mierzyć. Nie obraź się, ale skoro znalezienie plusa i minusa jest tak dużym problemem, to może odpuść sobie grzebanie w elektryce i daj to komuś do zrobienia.
Cześć, jak się trochę ociepli mam zamiar założyć u siebie centralkę CZ na pilota wpinając się w instalację w tolku. Myślę nad umiejscowieniem jej w bagażniku, bo niby zasilanie i wiązka tam już jest. Spotkał się ktoś z takim rozwiązaniem i czy są jakieś przeciwskazania?
Alarm oczywiście oryginalny. W instrukcji napisano że zamknięcie/otwarcie na każdych drzwiach powoduje uzbrojenie/rozbrojenie alarmu i tak się właśnie dzieje, w każdych drzwiach jak zamknę to miga dioda w drzwiach. Więc to że wpiąłbym się w bagażniku wg mnie nie powinno być różnicy niż w drzwiach, no ale to tylko moje zdanie.
Moje rozważania nad umiejscowienie w bagażniku mają jedynie na celu to, aby nie musieć rozbebeszać drzwi i ciągnąć kabla spod puszki z przekaźnikami do drzwi (tak jak koledzy wyżej robili).