Któryś.. Weź papier ścierny, odkręć po kolei bezpieczniki i wyczyść. Wyczyść też gwint. Na koniec po skręceniu zabezpiecz wazeliną techniczną albo smarem miedzianym w sprayu.
I tak właśnie zrobiłem, na koniec wazelina i porządnie dokręciłem, niestety problem pozostał. Już myślałem że jest ok, ale po przejechaniu ok 50m kontrolka zaświeciła się spowrotem.
No i po problemie...wymieniłem pompe ABS i wszystko działa jak należy, więc wina leżała po jej stronie. Koszt używki 50zł, wymiana u mechanika razem z płynem hamulcowym 50zł...przyjemność z hamowania-bezcenna
Panowie, vag wyplul blad czujnika absu, lewy przód. Dzis go wymieniłem, usunalem blag vagiem....a error ciągle wraca...w vagu i oczywiście na desce rozdzielczej. Co teraz sprawdzić ? Kable? (podczas wymiany czzujnika, na pierwszy rzut oka kable qygladaly ok)
U mnie jest z ABSem tak że kontrolka się pali przy odpalaniu, abs działa tak jak powinien ale kiedy załącza się system to kontrolka się nie pali. Nawet nie mrugnie. O co chodzi? Vag nie pokazuje błędów.