Pompa wspomagania

Tematy ogólno-techniczne
l
lukogi
Forumowicz

Pompa wspomagania

Post autor: lukogi »

i dzis wszystko ok juz nie piszczy przy max skrecie. Chyba to jednak wina wody i troche poluzowanego paska
M
Mexicana17
Forumowicz

Pompa wspomagania

Post autor: Mexicana17 »

Witam wszystkich mam pytanko dotyczace ukladu wspomaganie ostatnio zauwazylem ze cos ciezej niz zawsze chodzi mi kierownica pompy nie slychac poziom plynu jest ok jest jakas przyczyna tego inna niz pompa ? a moze trzeba wymienic olej bo juz jest takie lekko czarny i jesli mozecie powiedziec jaki kolor do tolego powinien byc pozdra\wiam serdecznie !
s
szymekgd
Forumowicz

Pompa wspomagania

Post autor: szymekgd »

Cisnienie w oponach i naciag paska sprawdziles? Plyn do wspomagania powinien byc w kolorze korka zbiorniczka, czyli najpewniej zielony.
B
Bartosz_n
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1L
Model: 1.9.TDI

Pompa wspomagania

Post autor: Bartosz_n »

Mexicana17,
Tak jak mówi szymekgd, sprawdź naciąg paska, bo to w 90% takich przypadków, wina leży po stronie paska.
M
Mexicana17
Forumowicz

Pompa wspomagania

Post autor: Mexicana17 »

a jak sprawdzic naciag tego paska w ktorym miejscu to jest ?
s
szymekgd
Forumowicz

Pompa wspomagania

Post autor: szymekgd »

Masz jeden pasek wielorowkowy tylko...

[ Dodano: 2012-02-20, 13:19 ]
Zauwazylem,ze pompa cieknie mi od strony kola pasowego, po szybkiej lekturze dowiedzialem sie, ze nalezy wymienic simering oraz profilaktycznie lozysko, robil juz to ktos?
Awatar użytkownika
adrian2901
Forumowicz
Auto: seat toledo 1m
Model: 1.9TDI AHF

Jaka pompa wspomagania do Toledo

Post autor: adrian2901 »

Witajcie!
Mogłby mi ktoś napisać jaka idzie pompa wspomagania do silnika AHF 110KM TDI.
Ile barów?

Bo według ETKI to ma być numer 1J0422154J ale na alledrogo nie ma takiego numeru są jedynie wyglądające tak jak moja z numerem 1J0422154D i mają 100BAR.
U mnie pompa wygląda tak http://allegro.pl/pompa-wspomagania-1j0 ... 49321.html tylko jest z TRW tyle tylko dałem rady odczytać, czyli była już wymieniana kiedyś tam. Jest bez tego wieczka z tyłu przykręcanego.

Jeśli mogłby ktoś z silnikiem AHF zaglądnąć i powiedzieć jaką ma pompę lub ktoś zorientowany napisać byłbym bardzo wdzięczny.

Musze zakupić pompę bo wspomaganie ciężko działa i lekko ruszę kierownicą a pompa buczy, przekładnia wymieniona na regenerowaną, zalana nowym płynem zielonym, a płyn w ciągu 10 minut zrobił się brązowy, więc pompa już w stanie masakrycznym, dlatego wyje i pewnie ciężko działa... Koszt w miarę nie drogi a wymiana banalna, oczywiscie zakupie używkę z gwarancją rozruchową .
"Tylko ciężko pracując, można mieć to co się chce"
Awatar użytkownika
Dawid1992P
Forumowicz

Regeneracja Elektronicznej pompy wspomagania

Post autor: Dawid1992P »

Witam, potrzebuje zregenerowac pompę wspomagania w smarcie for four 454, podobno jest tam pompa elektroniczna.
Zna moze ktos jakis warsztat na śląsku, który zajmuje się takimi wynalazkami :>
h
hCYk
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.6 16V

Pompa wspomagania

Post autor: hCYk »

Chłopaki jaki olej leje się do pompy wspomagania bo dzisiaj zauważyłem że poziom w zbiorniczku sięga na bagnecie 1cm ;/
Obrazek
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Pompa wspomagania

Post autor: Sony »

Zależy to od tego jaki olej był zalany fabrycznie. Są dwa kolory: zielony i czerwony. Pytanie jakiego koloru masz olej ? W sumie w Tolkach spotkałem się do tej pory jedynie z zielonym, ja zalałem taki u siebie: http://www.petrostar.pl/plyny_eksploata ... 1710698747
ODPOWIEDZ