jesli rzeczywiscie ma 400tys km to ma jeszcze przed soba wiele dobrych lat , zainteresuj się tą turbiną ,bo dłuższa jazda może zakończyć się puszczeniem uszczelniaczy i rozbiegnieciem się silnika . Niech ktoś kumaty obada temat na żywo pod tym kątem i postawi diagnoze.
Bartek26 pisze:jesli rzeczywiscie ma 400tys km to ma jeszcze przed soba wiele dobrych lat , zainteresuj się tą turbiną ,bo dłuższa jazda może zakończyć się puszczeniem uszczelniaczy i rozbiegnieciem się silnika . Niech ktoś kumaty obada temat na żywo pod tym kątem i postawi diagnoze.
Pozdro.
Ok dzięki za rady pozdro.
EDIT 12.10.2015r. Witam ponownie samochód już zrobiony i to nie była turbina , a zerwany gwint miski olejowej.
Witam. Otóż chciałem zrobić program i wyszło na seri 109km a po programie 132km, ale turbo było zapieczone i wgrałem serie. Po regeneracji turbo, dzisiaj znowu hamowania i niestety seria to ledwo 100km a po programie 125KM. Auto teraz ładnie jeździ, nie ma żadnych dziur ani nic ale strasznie kiepsko. Czy jeżeli podjadę tam gdzie regenerowalem turbo to da rady to ustawić? Proszę o poradę?
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
"Tylko ciężko pracując, można mieć to co się chce"
A nic nie mówił że coś słabo wyszło? Że wtryski może słabe? U mnie było 109KM i 230 Nm w serii i po programie wyszło 133KM i 292 Nm. Tak w miarę ale mi powiedział że wtryski już słabsze i dlatego.