michaels1800, jeszcze nie. Jestem na etapie poszukiwań w mojej okolicy połamanego zderzaka na spoiwo do zrobienia zderzaka na gładko i dopiero będę ciąć zderzak i podnosił wydech bo brzydko wisi
Było 1.8 20v AGN 125KM
Było 1.8 20VT AUQ 180KM
Było 1.9 TDI ASV 110KM
Jest Leon 1.8T AUQ 180KM
Padł mi łącznik elastyczny. A wiadomo każda awaria podstawą tuningu Teraz tak sobie myślę czy od razu nie zrobić modyfikacji wydechu. Jaki mam pomysł ? Z tego co mi wiadomo to rura od turbo do kata ma większą średnicę niż za katalizatorem. (jeśli się mylę to mnie poprawcie) Więc skoro będę wymieniał łącznik, lub całą rurę kolektorową z łącznikiem, to nie wiem czy nie zrobić od razu przelotu na średnicę właśnie rury kolektorowej i na koniec końcowy. Pomysł pewnie i dobry tylko czy powiększenie wydechu nie wypłynie jakoś teraz negatywnie na auto ? Mówię oczywiście o 1.9 TDI ASV.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Pewnie i negatywnie nie wpłynie, ale pozytywnie też nie Chyba, że planujesz wsadzić większe turbo (a z tego co mi wiadomo to planujesz) to wtedy taka modyfikacja jak najbardziej ma sens. Kiedyś miałem namiary na gościa robiącego downpipe 60mm z kwasiaka, ale teraz chyba już nie znajdę. To było na forum A3 albo golfa. Takie 60mm powinno już bezproblemowo obsłużyć ponad 200KM.
No nic. W takim razie póki co zostawię tak jak jest ale dzięki za info.
A dużo głośniej jest jak zamiast końcowego wstawię przelot ?
Witam, Mam do wymiany złącze elastyczne. Mam też tłumik końcowy Remusa. Chciałem zapytać, czy przy takiej wymianie dobrze jest też wymienić tłumik środkowy (nie chcę zamiast niego wstawiać rury) czy lepiej zostawić, skoro nie jest dziurawy ? Dzięki z góry za odpowiedź. Pozdro !
Jak sprawny a nie przerabiasz wydechu, to wystarczy wymienić tylko złącze.