Dokręcanie tej śruby nic nie dawało, jedynie pozwalało wyjąć całą to wkładkę(5) Wziąłem się za rozbieranie drzwi, przy odkręcaniu śrub od zamka wypadła część(fot 2). Domyślam się, że całość powinna wyglądać jakoś jak na zdjęciu (5) Niestety nie udało mi się zdjąć tej całej metalowej osłony od drzwi(1) ponieważ najprawdopodobniej jest złapana na nity, odkręcenie śrub nic nie zmieniało. Wyjąłem za to część(4) i teraz drzwi o dziwo się nie zatrzaskują(zamykają się przez centralny ale nie ma problemu jak na wcześniejszym filmie) przynajmniej jeszcze się nie zdarzył. Po wyjęciu tej części(4) wygląda to tak(3). Co tej nieszczęsnej cholerze - zamkowi się najlepszego stało?
Niestety za małe zdjęcie. Płyta nie jest na nity tylko trzyma ją zamek oraz podnośnik szyby. Po odkręceniu zamka trzeba podnieść całość do góry i potem do siebie i w dół.
Witam Mam problem z zamkiem w drzwiach Drzwi się co prawda otwierają, jednakże: -Gdy rygluję drzwi od środka ten wystający plastik wskakuje i po chwili wyskakuje spowrotem -Przy otwieraniu drzwi po raz pierwszy po otwarciu centralnego, drzwi otwierają się tak ze powstaje może centymetrowa luka ale żeby otworzyć je całkowicie trzeba pociągnąć za klamkę jeszcze raz i wtedy zamek puszcza Miał ktoś coś takiego?
Siemka, mam problem z tadkiem. Gdy zamykam/ otwieram go z pilota czasami zacina sie lewy kierunek. Potem musze go otwierac i zamykać żeby zgasł. Gdy otwieram zamykam z kluczyka to czasami zamykaja się tylko drzwi kierowcy. Oświetlenie środka raz się świeci, raz nie. Jak myślicie, moduł komfortu? Jedyne błędy jakie pokazuje mi vag to 944, 942, 953. Czyli składanie i grzanie luster i coś od lampek. Sorki za błędy, piszę z telefonu
Panowie, jak odkręcić śrubę trzymająca wkładkę i klamkę, ten torx w środku w drzwiach, gdy wyrobiona jest główka śruby? myślałem, żeby coś przyspawać, ale w takim miejscu ciężko by było i z moimi umiejętnościami w spawaniu nie wiem czy w ogóle możliwe.
Witam. Chcę się upewnić czy mam walnięty zamek. Mianowicie nie świeci lampka w drzwiach ani na sufitce po otworzeniu. Nie mam również brzęczyka zapalonych świateł. To wina zamka i musze go wymienić?
Wina. Mikrostyku w zamku. Albo wymienić zamek albo mikrostyk. Zależy na ile masz zdolności i wiedzy. U mnie powodem była zeszlifowana główka mikrostyku. Dokleiłem kawałek plastiku i znów działa.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb