Masz możliwość podmiany anteny od kogoś? Coś jest zdecydowanie nie tak. U mnie siedzi podróbka Twojego presidenta i niewielka antenka (helikalna, Pirat, coś ok. 63cm) i spokojnie słyszę z 10km w otwartym terenie. W zabudowanym terenie zasięg spada o ok. połowę. Cały czas jadę na ASC.
vwir pisze:Masz możliwość podmiany anteny od kogoś? Coś jest zdecydowanie nie tak. U mnie siedzi podróbka Twojego presidenta i niewielka antenka (helikalna, Pirat, coś ok. 63cm) i spokojnie słyszę z 10km w otwartym terenie. W zabudowanym terenie zasięg spada o ok. połowę. Cały czas jadę na ASC.
Próbowałem już na krótkiej president ok 60cm, jakiejś hustler 90cm i sirio ml 145 mag i cały czas duże szumy a zasięg lipny. Mnie słyszeli idealnie na ok 16km na mojej a ja nic nie słyszałem oprócz szumów
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Było 1.8 20v AGN 125KM
Było 1.8 20VT AUQ 180KM
Było 1.9 TDI ASV 110KM
Jest Leon 1.8T AUQ 180KM
Tak zgadza się. Wzrasta ale to jeszcze nie tak jak powinien. Z tego co mi kumpel co ma serwis cb mówił to coś tam może być uwalone i możemy się zamienić moje za johnny 2
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Było 1.8 20v AGN 125KM
Było 1.8 20VT AUQ 180KM
Było 1.9 TDI ASV 110KM
Jest Leon 1.8T AUQ 180KM
Co do tirów to weź poprawkę że oni mają co prawda anteny wysoko ale nie zawsze właściwie zamontowane. Ich anteny często są pod skosem, montowane z boku gdzie zasłonięta jest cewka, plus spojlery. To skutecznie nieco redukuje ich zasięg. Jeśli słyszysz ich max minutę to stanowczo za mało, w minutę nie ujadą na odległość 4 km i dalej. Jeśli w normalnych warunkach słyszysz się z drugim autem do 5 km i jest to rozmowa bez większych szumów i utrudnień i jest to miasto to wszystko jest ok. Teraz co to są za szumy ? Radio szumi sobie. Jak jest spokój w eterze to cicho jak jest dzień to nie raz i głośniej. Czy testowałeś radio z jednego miejsca czy kilku ?
Dlaczego pytam ?
Bo u mnie pod domem jak włączam radio to są straszne szumy a wyjadę jakieś 500 metrów dalej i jest cicho. A wszystkiemu jest winna wieża ciśnień która powoduje zakłócenia w CB.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb