Cześć Wam, potrzebuje pomocy.
W ostatnim czasie mechanik zauwazył ze oba amory z tyłu ciekną, trzeba było je wymenic. Zakupiełm amory firmy Kraft przyoszczedzająć dużo dzieki czemu teraz mam tylko klopot. Wymienielm same amorki na Krafty, ruszajac od mechanika stukało rowno z jednej i z drugiej, wrociłem mechanik sprawdził ale wg niego wszystko było skrecone i nie mialo co stukac. Pojechałem później do innego mechanika, bardziej zaufanego. Zaczeli sprawdzać, na wstepie powiedzieli oczywscie ze te amory krafta o chinszczyzna, wymenili na poczatek odboje, osłony i gniazda amorów z tyłu - bez wymiany amorów. Po odjechaniu od mechanika było ok, ale po krotkiej jezdzie zaczeło walić jeszcze bardziej, ale juz tylko z prawej strony z tyłu, inny rodzaj stukanie niz ten przed wymianą odboi gniazda itd. Wróciłem wiec do warsztatu meczyc ich dalej. Założyli jeden amor KYB na prawy tył pojechałem sie przejechac i nadal waliło po czy wyjeli amor KYB wsadzili ten Krafta założyli nowy odbój i osłone, ale stare gniazdo, które mi wczesniej wymontowali i stuka teraz tylko z prawej tak samo jak na samym poczatku. Czy to oznacza ze amorki KRafta moge sobie w du... wsadzić i myslec nad reklamacją ich ? Jest mozliwosc ze wadliwy amor Krafta tak rozklepał nowe gniazdo ze to ono zaczęło tak walić, a po założeniu starego stukanie było duzo cichsze i rzadsze tak jak na początku ? Mysle ze trzeba wymienić te amory i je reklamować i to w nich jest problem. Chciałem się najpierw Was poradzić też bo jestem w posiadaniu jednego amorka Bilsteina -
http://allegro.pl/amortyzatory-bilstein ... 97243.html . Mysle nad dokupieniem drugiego i wywaleniem tych Kraftów przy czym zostawiająć nowe odboje i osłony i nowe gniazdo z lewej a stare z prawej. Help
Na tą chwilę mam założone amory KRafta nowe odboje i osłony, a po lewej strony nowe gniazdo(tutaj jest cicho i dobrze), a po prawej stare gniazdo(tutaj troche to puka).
Pytanie jeszcze bo amor Bilsteina, który mam w domu to amorek do Fabii HB - ma inny numer katalogowy niz amor Bilsteina do Toledo, ale są tak naprawde takie same, myslicie ze bedzie pasował ?
Pacjent to Toleko 2 1.6 16v
Pomocy
Pozdrawiam,
Danniel