Witam mam trochę wkurzający problem z regulacją oparcia a mianowicie ustawie sobie pokrętłem oparcie fotela, a po jakimś czasie gdy wsiadam i wysiadam oparcie cofa mi się do tyłu. Są to najprostsze fotele bez żadnej elektryki co może być powodem takiego objawu da się to jakoś samemu naprawić?
Witam, mam do Was pytanie. Chcę założyć do tolka przednie fotele z pasiaka(konstrukcja taka sama) tylko jest mały problem. Fotele które mam mają poduszki, a te które chce założyć nie posiadają takowych ale mają za to regulowane podparcie lędźwiowe. Po krótce chce założyć airbag i tapicerke z moich foteli na stelaż tych nowych zachowując podparcie lędźwiowe. Da rady coś takiego zmajstrować?
Generalnie interesuje mnie czy w stelażu foteli z paska będzie miejsce na poduszkę mimo że nie była tam zamontowana?, i czy po jej zamontowaniu nie będzie kolidowała z mechanizmem regulacji podparcia lędźwiowego?(bardzo chcę go zachować). Nie mam zamiaru sam się w to bawić, mechanika to nie mój konik. Zbieram tylko informacje, gdyż sypie mi się mechanizm w fotelu pasażera. Fotele z pasiaka wezmę za "flaszke" a tapicerkę zrobi mi kumpel za kolejną połówkę. Nie chcę jednak rozebrać foteli i wtedy dowiedzieć się że z pomysłu lipa, bo nie będzie jakiegoś gniazda na airbag, albo otworów na śrubki czy ewentualnie jedno z drugim będzie się gryzło.
Nie będzie konfliktu z regulacją. Miejsce na poduszkę powinno być. niestety na 100% to Ci nie zagwarantuje, bo foteli bez poduch nie rozbierałem. Myślę natomiast, że jest to zunifikowane, ze wzgl. na koszt produkcji różnych części. Ja bym nie zrobił tego nikomu za flaszkę. Zdejmowanie tych drutów, sprężyn i w końcu samego obicia to droga przez mękę.