Jestem przed wymianą rozrządu. Jakie polecacie marki,części do rozrządu silnik 1,6 16V w kategorii jakość? Co myślicie o tym zestawie? Rozrząd+Pompa: 1. PASEK ROZRZĄDU CONTITECH CT 943 ILOŚĆ ZĘBÓW: 130 SZEROKOŚĆ (mm): 20 (STOSOWANY NA PIERWSZY MONTAŻ) 1. PASEK ROZRZĄDU CONTITECH CT 944 ILOŚĆ ZĘBÓW: 58 SZEROKOŚĆ (mm): 17 (STOSOWANY NA PIERWSZY MONTAŻ) 2. NAPINACZ PASKA ROZRZĄDU AUTLOG MADE IN GERMANY ŚREDNICA (mm): 60 SZEROKOŚĆ (mm): 24 2. NAPINACZ PASKA ROZRZĄDU AUTLOG MADE IN GERMANY ŚREDNICA (mm): 60 SZEROKOŚĆ (mm): 18,8 3. ROLKA PROWADZĄCA AUTLOG MADE IN GERMANY ŚREDNICA (mm): 56 SZEROKOŚĆ (mm): 25,5 4. ROLKA ZWROTNA Z ŁĄCZNIKIEM AUTLOG MADE IN GERMANY ŚREDNICA (mm): 28,3 SZEROKOŚĆ (mm): 29 5. POMPA WODY AUTLOG/THERMOTEC/KRAFT + USZCZELKA PORZĄDNE ŁOŻYSKOWANIE I USZCZELNIENIE. METALOWY WIRNIK lub Zestaw INA: Pasek rozrządu x2 INA -Rolka napinacza x2 INA -Rolka kierunkowa x2 INA -Pompa wody RUVILLE
lub Zestaw INA + Pompa wody HEPU?
Jeśli pytasz o rozrząd to o rozrząd a nie o inne części i materiały eksploatacyjne. Post zmoderowano
Witam. Chłopaki mam do was pytaniem. Bylem ostatnio u mechanika i pytałem go o kompletny rozrząd wraz z pompa wody do mojego seata. 1.6 16v 2003r. Po podliczeniu wyszlo mu ze za części będę musial zapłacić jakies 620 zl + robocizna 200. Z ciekawości sprawdziłem sobie na necie ile mniej wiecej kosztuje rozrząd i srednio jest to w okolicach 500 zl tak wiec czy te 620 zl to nie jest czasami za dużo ? Żałuję ze nie zapytałem go o markę części ale nie jest to jeden z tych warsztatów który robi wszystko na najtańszych podzespołach. Wiem ze rozrząd do tego silnika to dość droga sprawa z racji tego ze idą dwa paski, dwa napinacze jak i dwie rolki.
Zapytaj TUTAJ na ile Ci wycenią. Ja u siebie w dieslu płaciłem za części (rozrząd + pompa) jakieś 500-550zł chyba, ale nie pamiętam już, bo to dobre kilka lat wstecz było, więc myślę że drogo Ci powiedział.