Witam, mam takie pytanie. Chciałbym sprawdzić czy sprężarka klimy startuje ponieważ nabiłem klime ale nie chłodzi praktycznie w ogole, mam wrażenie,ze sprężarka nie rusza i czy wiatraki od chłodnic muszą chodzić cały czas jeśli klima jest włączona ?
Ostatnio zmieniony 04 maja 2015, 00:04 przez Dawid1992P, łącznie zmieniany 2 razy.
Kurcze obroty w ogóle sie nie ruszają, niby cos tam sie pod deską załącza słychac takie jakby cykniecie ale obroty ani drgną, jest gdzies jakis bezpiecznik od tego?
Czy moze to byc od zablokowanych wiatraków, bo miałem maly przypadek ,ze wiatraki zostały zablokowane musze odkrecic zderzak i poprostowac troche.
Vagiem da sie jakos sprawdzic czy wszystko jest wporządku ?
Ja bym sprawdził ręcznie czy ma sprężanie w ogóle. Naciągnąć napinacz, popuscić pasek i kręcić rolką od sprężarki. U mnie tak mechanik sprawdzał i diagnoza była trafna: sprężarka do wymiany.
Tak jak vwir, pisze. Jeżeli nie startuje, podaj masę na sprężarkę.
Jeżeli wentylatory nie startują to zacznij od nich. Sprawdź na krótko czy działają, jeżeli tak, to pod akumulatorem mam sterownik wentylatorów i z nim trzeba dalej się bawić.