krychulol, nigdy nie prałem filcu, więc nie wiem U siebie jak robiłem akcje "odwadnianie" to sam filc zostawiłem przez 3 dni na słońcu. Wyschnął na wiór, a nieprzyjemny zapach wywietrzał. Zawsze możesz użyć neutralizatora zapachu w sprayu itp.
Wypierz to co masz w płynie do naczyń czy jakimś innym środkiem do prania tapicerki a później pojedź na ozonowanie wnętrza to ci usunie wszystkie zapachy
Było:
Toledo 1M 1.9 AGR+ [*]
Audi A6C5 Quattro 2.8 [*] ------------------------------ Jest:
BMW E46 XD M57D30 "Karwan"
BMW E39 M54B25 "Na Leniu" ------------------------------
Właśnie chodzi o to, że mieszkam w warszawie, lecz pochodzę z Rzeszowa. Będę zjeżdżał w piątek, czyli do pracy zabiorę się w sobotę od rana, a w poniedziałek wracam, boję się, że braknie mi czasu na dobre wysuszenie filcu, tym bardziej jeżeli trafię na złą pogodę dlatego też zastanawiałem się nad wymianą filcu... A jeszcze uszczelnianie drzwi mi zostaje.
A uszczelnianie dotyczy przednich drzwi tylko? Czy tylne drzwi też trzeba uszczelnić? Przeczytałem 46 stron tego tematu lecz ciągle ludzie mówią o przednich drzwiach.
Z tylnymi jest identyczna tylko zamiast tych 2 śrub co trzymają szybę są takie jakby kołki rozporowe wkładane w tuleję i to blokuje szybę, ja posłuzyłem się wkrętem do drzewa który wkręciłem w ten kołej i szarpnięciem wyciągnąłem
Było:
Toledo 1M 1.9 AGR+ [*]
Audi A6C5 Quattro 2.8 [*] ------------------------------ Jest:
BMW E46 XD M57D30 "Karwan"
BMW E39 M54B25 "Na Leniu" ------------------------------
Ok, dzięki wielkie za wskazówki. Chyba jednak zdecyduję się na pranie tego filcu i osuszanie grzałkami / suszarkami bo dla mnie będzie niestety ważny czas.