Jaka turbina??

Wszystko o silnikach wysokoprężnych
g
ghul17
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Jaka turbina??

Post autor: ghul17 »

jak cos widziałęm ze jakis kolega w dziale "sprzedam" ma turbinke na handel. warto sie zainteresować. a najlepiej i najtaniej to samemu zmienic turbo. robota przyjemna dojscie jest. z góy i z dołu trzeba. ale jaka kto chce i kom lepiej
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony
Auto: DS5, Leaf
Model: 2.0HDI, EE

Jaka turbina??

Post autor: vwir »

kielich pisze:http://graftechservice.pl/ Ja się nad nimi zastanawiam :D

Ja tam ich nie znam, ale jeśli ktoś ma zakład, który robi wszystko (od przeglądów na wymianie szyb skończywszy) to chyba bym odpuścił i szukał kogoś, kto zajmuje się turbinami.
p
pahał
Forumowicz
Model: 1.9 TDI ASV

Jaka turbina??

Post autor: pahał »

Witam,
niestety jestem zmuszony wymienić turbinkę w swoim ASV :-| Szukam jakiegoś dobrego, sprawdzonego zakładu w woj. podkarpackim, mazowieckim lub świętokrzyskim który zajmuje się tego typu usługami. Cenna jaka zaśpiewali mi w Wawie powaliła mnie lekko na kolana :-P Dlatego pomyślałem że podpytam na forum :-P Słyszałem, że sporo zakładów jest w Mielcu a i opinii też... także jak znacie jakiś to byłbym wdzięczny za info :-)
Paweł
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Jaka turbina??

Post autor: Sony »

pahał, a nie lepiej nówkę sztukę kupić :) ? Ok. 2500 zeta, ale nówka to nówka.

Poczytaj tutaj: viewtopic.php?t=4012
p
pahał
Forumowicz

Jaka turbina??

Sony pewnie kupiłbym nową ale w przyszłym roku planowałem zmienić samochód i wchodzenie w takie koszta średnio mi się podoba. Wiem, że nowe to nowe ale z tego co chłopaki piszą z regenerowaną też można kilka sezonów oblecieć. Wydanie na regenerowaną 700-900zł z gwarancją 24-m-c jest lepszą opcją niż 2500zł za nówkę, przynajmniej przy tej wartości auta ;-)
Dzięki za link :-)
Paweł
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony

Jaka turbina??

Nie chodzi o to, że regenerowana nie pojeździ, tylko o to, że pojeździ kiepsko. A gwarancję możesz sobie schować... w buty. Zawsze będą udowadniać, że to wina użytkowania, smarowania, itp.
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

Jaka turbina??

Post autor: DzieX »

vwir pisze:A gwarancję możesz sobie schować... w buty. Zawsze będą udowadniać, że to wina użytkowania, smarowania, itp.

Podobnie jak w przypadku nowej. I generalnie w przypadku części.
SEAT Toledo .:R32 4x4: forum facebook blog | VW Polo | RENAULT Laguna | SEAT Leon
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony

Jaka turbina??

Dokładnie tak. Więc ogólnie jeśli kolega nie jest jakoś przewrażliwiony na punkcie swojego auta i ma to w głębokim poważaniu czy turbina wstaje przy 1600 obrotów czy przy 2000 to niech regeneruje i już. A jeśli chce żeby chodziło jak oryginał to niech kupi nową. Na gwarancję nie ma co patrzeć bo czy to nowa czy regenerowana to gwarancją można sobie podetrzeć tyłek.
p
pahał
Forumowicz

Jaka turbina??

Po diagnozie w Bodex, Bogumił stwierdził że może być problem z wężykami podciśnienia. Po wymianie pojechałem do Masters Tuning na hamownie i ku mojemu i tunera zdziwieniu Tolek w serii dmuchnął 122KM/254Nm co uznaliśmy za bdb wynik, jak na przejechane niespełna 220tys. Jednym słowem lucky day :-D A swojego mechanika od dziś omijam szerokim łukiem po tym jak stwierdził że mam turbo rzekomo padnięte ;-) Pozdrawiam

Obrazek
Paweł
Awatar użytkownika
Bartek26
Forumowicz
Auto: Mazda
Model: 5 cr19

Jaka turbina??

Post autor: Bartek26 »

bardzo ładny wykres jak na serie :)
Skill.... You can't buy it ....
ODPOWIEDZ