sprawdzałeś ścieżki dokładnie czy jest przejście? ale nie od lutu do lutu tylko np od pinu wtyczki do mikro któregoś.. u mnie nie bawiłem się w zimne luty za wiele jeśli nie było przejscia i cyna nie trzymała po prostu przylutowałem kabelek ( cieńki od kabla telefonicznego i smiga jakos .
Już wymieniłem zamek tak że póki co po problemie. Trochę połowicznie bo działa zamykanie i otwieranie z pilota, oświetlenie oraz sygnał zapalonych świateł ale otwieranie i zamykanie drzwi z kluczyka działa tylko na drzwi kierowcy. Chyba wiem przez co. Mianowicie końcówka tego plastiku po którym wędruje rygiel, podczas montażu utrąciła mi się
Zaznaczyłem dokładnie ten kawałek
Myślałem żeby przełożyć ten plastik ze starego zamka ale nie wiem czy wtedy w zamku się coś nie poprzestawia.
witam. Kupilem miesiac temy tolka 1m z 99, i pojawily sie problemy, nastepujace:
1. Centralny z kluczyka nie działa, wymiana baterii nie pomogła, kontrolko w kluczyku nawet nie mruga.. O co chodzi? zepsuty?
2.na poczatku zauwazylem ze jak zamykam drzwi w srodku samochodu z panelu sterujacego (lustreka,szyby, i zam. otw. drzwi) to wszystko sie zamyka, a drzwi pasazera sie zamkna ale odrazu sie otworza. nie wiem dlaczego. wdusze reka i otworze to samo wyskoczy.
3. nastepny problem pojawil sie dzisiaj. zamykam drzwi z zamka w drzwiach kierowcy i wszystko ladnie ale patrze drzwi pasazera ani rusz. wgl nie reaguja, i od srodka jest to samo. tylko ze od srodka raz reagują a raz nie. a z zewnatrz wgl. dlaczego? zaczynam sie martwic.
No to poczytaj ten temat i już będziesz wiedział wszystko. O kluczyku też znajdziesz temat - można próbować przelutować a jeśli to nie pomoże to wymiana.
adi16, jaja sobie robisz na 1 kwietnia ? Identycznego przypadku może nie znajdziesz, ale objawy podobne i ich rozwiązania takie same. Niech żyje interpretacja tekstu