Jakiś czas temu zmieniałem czujnik temperatury na zamiennik. Od tamtej wymiany gdy auto się nagrzeje wskaźnik temp. stoi na kresce poprzedzającej środkową.
Chce aby było jak dawniej czyli wskaźnik idealnie w pionie.
Wiec do wymiany owy czujnik na ori ?? To nie wina termostatu?? Czujnik może źle pokazywać temperaturę ?
Zamienniki tak mają. Czujnik temperatury tylko oryginał. To, że źle pokazuje na zegarach to pikuś, ale komp też może dostawać niewłaściwe dane odnośnie temperatury.
Samo plukanie pod cisnieniem moze byc za malo zalej nagrzewnice goraca woda z odkamieniaczem takim do czajnikow odczekaj z10 min i dobrze wypłukaj ( tylko sama nagrzewnice )
Witam Panowie.
Mam problem z czujnikiem temperatury lub termostatem.
Dopiero po przejechaniu około 9-10km climatronic pokazuje mi temperaturę 90stopni i się utrzymuje,natomiast na desce jest temperatura niecałe 80 stopni.
Byłem pewny,że winny jest termostat,ale po dzisiejszej jeździe już takiej pewności nie mam,ponieważ temperatura pokazywna w climatronicu dziwnie się zachowuje-gdy gasze samochód i od razu odpalam to temperatura spada np.
jazda autem do osiągnięcia temperatury 80 stopni,gasze auto na minutę,odpalam,sprawdzam temperaturę a tam 30stopni-5min jazdy i znów 80,gasze i odpalam a tam 24stopnie ( na desce w zasadzie temperatura bez zmian)
Temperatura na zewnątrz 8 stopni
Czujnik powiedział pa pa?