U mnie jest po programie na ponad 370Nm i nadal oryginalne przeguby zewnętrzne (na zegarze ponad 270tys przebiegu). Też AHF. Więc coś robisz nie tak. Skąd wiesz, że padł? Oczyściłeś ze smaru i obejrzałeś bieżnię? Może kiepski smar dajesz, albo masz uszkodzoną osłonę? Albo tak kiepskie przeguby kupujesz. Najlepiej Lobro.
To wcale nie taka znowu podła firma. Pamiętam, że ojciec w poprzednim aucie takie założył i jeździły aż do sprzedaży auta. Dziwne. Szkoda, że sam tego nie robiłeś i nie obejrzałeś co się stało z przegubem (pęknięty koszyk czy wyrobiona bieżnia).
panowie mam takowy problem z moim Toledo coś mi robi Puk puk ale w długich odstępach czasu na wyprostowanych kołach i czasami na zakręcie w prawo przy niskich temperaturach a gdy jest na plusie tak z 8 st. to cisza . Ciekawe który to przegub ? czy coś innego
Dzisiaj zaobserwowałem dokładnie to samo. Na drugim biegu na niskich obrotach lekko dodaje gazu przy lekko skręconych kołach i słyszę pojedyncze stuknięcie z okolic lewego koła. Co to może być?
Mam u siebie stabilizator z S3. Średnica 19 mm. Chciałbym wymienić gumy ale nie wiem jakie kupić. Znalazłem informację, że powinny pasować 1J0411314R. Może ktoś potwierdzić? Obejmy mam oczywiście z garbem.