Bombka89, Znajomy ostatnio ubezpieczał vectre b w hestii i Pani powiedziała mu że hestia nie nalicza kaskaderskiego. Za 1.6 zapłacił 290zl na rok a prawko ma od 6 lat
Było 1.8 20v AGN 125KM
Było 1.8 20VT AUQ 180KM
Było 1.9 TDI ASV 110KM
Jest Leon 1.8T AUQ 180KM
Witam, mam takie pytanie:
dzis pod marketem dotknela mnie babka w drzwi kierowcy tak, że zostawiła swój lakier na moich drzwiach i po spolerowaniu tego zostały dwie 20 cm płytkie wgniotki bez odprysków lakieru czy jego załamania. Dość się śpieszyłem i nie spisałem oświadczenia (brak kartki) wziąłem od niej 150 zł bo tylko tyle miała. I sedno mojego pytania: jak ocenia rzeczoznawca takie drobnostki i czy jak miałem obdrapany rant drzwi juz wcześniej czy miało by to wpływ na wypłate ewent. szkody? I czy lepiej zgłaszać takie zdarzenia do ubezpieczalni czy sie dogadać?
kolejny rok polisy w PZU a w niej: OC, AC, NNW, holowanie (jakieś na bogato), ochrona zniżek, bez udziału własnego, wariant serwisowy, zniesiona amortyzacja = 1 309 zł (60 % zniżki)
i zamierzam jeszcze ze starej polisy zrobić szybę czołową... oczywiście ASO i oryginał
Mam pytanko ile płaca osoby z silnikiem 1.6 bo mi przyszło 481zł przy max zniżkach bez żadnej szkody. wydaje mi się bardzo dużo i jestem ciekawe ile płacą inni posiadacze?
W tym roku ubezpieczyłem w PZU, pełny pakiet, z wariantem serwisowym(był istotny), stała wartość auta 15000zł, kosztowało mnie niecałe 1000zł.
Teraz mam pytanie, wybieram sie za granice w tym roku i nachodza mnie czarne wizje, ze pompowtrysk padnie, ze linka od sprzegła sie urwie....
Ubezpieczacie moze auta na wyjazdy zagraniczne? w jakiś rozsądnych stawkach?
Ostatnio zmieniony 09 lut 2015, 14:00 przez Alicante, łącznie zmieniany 1 raz.