Sony, z racji mojej posady na innym forum, to wiem czym zazwyczaj się kończy Ultimate z pierwszego linku w google Home premium w zupełności wystarczy, wersja Pro jak ktoś bawi się z kontami i zasadami grup, Ultimate to niepotrzebne zabieranie miejsca na dysku. Także powtórzę się, jeżeli pirat, to z oryginalnej płyty.
No 7 ultimate jak najbardziej polecam. siedzi u mnie juz kilka lat na stacjonarce. Na lapku mam teraz 8.1 i nie narzekam na niego, tak jak wszyscy. Ale windows już tak ma że na co drugą wersję ludzie psioczą
Panowie, zależy kto co potrzebuje. Ja pracuje niestety albo stety w budżetówce ;/ i 7 jest obecnie chyba najlepszym systemem. 8.1 dla zwykłego uzytkownika jak się przestawi to jest ok.
10. hmmm wersja testowa już jest. Powiem tak, jeżeli dopracują to będzie naprawdę sensowny system. Właśnie jestem w fazie testów. Jest kilka problemów odnośnie zarządzania, jednak to nie jest wersja finalna, dlatego jestem dobrej myśli.
Reasumując. 7 i tymczasowo nic więcej A wersja.... hmmm zależy. Nawet home wystarczy jak nie potrzeujesz wiecej.
Sony pisze:Co do Win10 to po mojemu powinien on już być dopracowany analizując przeszłe systemy Microsoftu
Ja bym się tam specjalnie na to nie nastawiał. 8 też miał być super dopracowany, a znaleźli tyle błędów, że zrobili 8.1. 10 też pewnie będzie miał wersję 10.1.
seeker84 pisze:Czekam z niecierpliwością na chwilę, gdy ktoś napisze system operacyjny darmowy, dobry oraz zrzucający Microsoft z piedestału
Ja jakiś czas testowałem Ubuntu 12.04 LTS i jakby nie to, że SolidEdge, AutoCAD i Corel DRAW X3 za Chiny nie chciały odpalić (pomimo zainstalowanych Wine/Cedegi), to bym przy nim został. A tak żyje sobie równolegle z Windowsem XP.
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ