U Witka pierwszy termin wolny to końcówka czerwca, znajomy mi polecił gościa w okolicach Płocka, zadzwoniłem , pojechałem i zrobił od ręki. Zajmuje się tym na co dzień wcześniej pracował jako elektronik w skodzie, jeżeli ktoś by chciał to polecam jego usługi w przeciwieństwie do tej ekipy z Mińska Maz. kontakt mogę podać na priv.
Przez ostatni czas zrobiłem kilku dziesięciokilometrowe testy spalania, oto moje obserwacje:
Teraz na trasie :
- przy 80 km/h spalanie 3,4l
- przy 90 km/h spalanie 3,8l
- przy 110 km/h - spalanie 4,4 l
- przy 120 km/h - spalanie 4,7l
- w mieście (warszawa, korki) z klimą - spalanie 5,5l/100km
Wszędzie jazda była spokojna bez zbędnego pedałowania. W końcu jestem zadowolony z seata.
Dobrze że ogarnąłeś temat
Niestety u Witka terminy napięte, ale myślałem że z taka poprawką to Cię jakoś w grafik wciśnie.
Pamiętaj żeby takie tematy ogarniać w pewnych miejscach, a coś takiego jak w Mińsku To omijać szerokim łukiem, bo pomimo pozornych oszczędności może się to skończyć dużo większymi wydatkami.
Mówiłem że jeszcze z Tolka będziesz zadowolony
Koledzy zauważyłem że teraz gdy jest dosc gorąco mój Tolek zaczą puszczac czarna chmure dymu podczas gwałtownego wciskania pedału , wczesniej tego nie zaobserwowałem. Samochód jest po programie od 3 miesięcy. czy to wina tego ze IC jest nie zmieniony ? mam sie czum martwic?
Na pewno w takich temperaturach będzie się gotował i nie masz się co przejmować. Musiałbyś zmienić IC na większy i problem zniknie. Chociaż nawet u mnie z BPX'em przy takich temperaturach zdarza się czarną chmurę zobaczyć
Wygląda na to, że kopcenie na zimnym silniku w moim AHF zostało opanowane. Jak go kupiłem to miał problem z paleniem na ciepłym silniku i ktoś to próbował naprawić zmieniając soft. Tylko nie wiem czemu wgrał sterownik od silnika ALH... Wgranie oryginalnego sterownika z AHF (i przy okazji delikatny chip) rozwiązało problem. Jeszcze muszę trochę potestować (dymienie było tylko na zimnym silniku) ale wygląda na to, że już jest ok
Witam,ostatnio zauwazyłem znaczne ubytki oleju w swoim tolku,dolalem 1l w ciagu 2 miesiecy. Co to moze byc bo martwi mnie to cholernie,dodam,ze przy wcisnieciu gazu mam czarną chmure za soba przez ok.3s.
bialy23, post trochę nie w tym miejscu
1litr na 2 miesiące hmmm dużo to nie mówi . nie którzy przez taki okres robią 20 tyś km więc litr dolewki na tyle km to nic .
Nie masz wycieków ? Dymi na niebiesko ? Brakuje mocy ?
Witam, może podpowiecie co warto byłoby sprawdzić bądź ustawić w moim 1.9 TDI AFN 110, silnik ogólnie odpala dobrze (bez względu zimy czy ciepły), lecz gdy jest zimny mam wrażenie jakby falował i przerywał (po obrotomierzu tego nie widać), gdy nagrzeje się zaczyna klepać trochę, przy przyspieszaniu z pełnym butem zostawia mega czarną chmurę za sobą(ciągnie bardzo dobrze) i wyczuwalne są mnimalne drgania-szarpnięcia na 4 i 5 biegu przy pełnym bucie.