Witam.
Bardzo proszę o pomoc sprawa dla mnie pilna, ponieważ w niedzielę muszę mieć auto na chodzie.
Nie mogę znaleźć gdzie kupić śrubę do skrzyni - na dole skrzyni "mechanik" wykręcił śrubę, aby spuścić olej - nie jest to na 99% korek do spuszczania oleju.
Niestety zapomniał dokręcić - i teraz śruby brak...
Na zdjęciu widać ww. śrubę, jest idealnie na środku skrzyni - od dołu. W żadnym katalogu czy sklepie nic nie mogę znaleźć:/
Śruba M8 jest za mała, M10 jest za duża... Także wychodzi, że to jakaś niestandardowa M9?
Z góry dziękuję za pomoc
[ Dodano: 2014-09-24, 16:47 ]UPDATE:
Pojeździłem za śrubą, trafiłem do mechanika - stwierdził, że to najpewniej śruba od podpory? wałka wstecznego... I okazuje się, że raczej tak jest - gwintu tam nie mam, a jedynie gładki otwór w skrzyni - czyli podpora się przesunęła.
Wychodzi na to, że będzie trzeba skrzynie rozbierać...
[ Dodano: 2014-09-24, 17:41 ]UPDATE2:
Uparty zawsze dopnie swego;)
Jest to podpora wałka wstecznego.
Gwint M8 - normalny.
Śrubokrętem znalazłem otwór gwintu, wsadziłem śrubę m6 i ruszałem kołami na wstecznym, aż śruba wypadła. Później jak już otwór w miarę na środku powtórzyłem to próbując wepchnąć i wkręcić m8 - aż załapała!
Jutro jeszcze śrubę skrócę bo mam za długą, podkładkę miedzianą kupię i będzie OK!
Także dla potomnych - jest to normalna m8, do podpory wałka wstecznego, długość chyba 35mm (nie jestem pewny teraz).