Być może to już gdzieś było poruszane ale nie mogłem znaleźć. Otóż wsiadam sobie dziś do tolka (na dworze 6 stopni) przekręcam kluczyk a tu mi się od razu wentylator włączył - tak jakby silnik miał się zaraz przegrzać, a przecież jest zimniutki. I tak za każdym razem gdy go odpalałem. Jest jakieś proste rozwiązanie tego przypadku? Czy trzeba szukać przyczyn w zwarciu czy uszkodzeniu czujnika temperatury?
P.S. Wiem, że nad akumulatorem są bezpieczniki m.in. od wentylatora. Które to konkretnie?
Witam mam dziwna usterkę która zaczeła się od wczoraj jadać autem usłyszałem głos jak by od rezerwy paliwa ale to nie to tylko prędkościomierz przestał działać i teraz jak odpale auto to po chwili mam ten sygnał a żadna kontrolka się nie zapala nie wiem o co chodzi i jeszcze jedno nie wiem czy to jest zwiazane z tym ale jak jadę dwójka bez gazu i leciutko dodam gazu to auto szarpie nie jedzie płynnie jak dam troszkę więcej to już normalnie jedzie i to wszystko od wczoraj się dzieje
Bezpieczniki sprawdziłeś ? Podpinałeś auto pod kompa ?
Ja obstawiam na przepalony bezpiecznik nr 7. Prędkościomierz nie trybi, km nie nalicza, komputer pokładowy przestaje działać, nie świecą się światła cofania i jakby tego było mało to szarpie auto jak głupie na 2-3 biegu przy dodawaniu gazu.
P.S. Winna na 99% jest wiązka przewodów idąca do klapy bagażnika. Przewody się załamują, robi się zwarcie i są takie kwiatki.
Sony, Wymieniłem bezpiecznik chociaż był dobry lekko styki nadpalone predkosciomierz ruszył ale nie chodzi płynnie wsteczny cały czas miałem pod kompa nie podpinałem bo nie mam kabla ani programu a piszczenie samo dzisiaj znikło jeszcze przed wymiana bezpiecznika
kuba1987, wsteczny to i bez bezpiecznika byś miał. Pytanie czy miałeś światła wstecznego No to znajdź kogoś kto ma lapka i program Sprawdziłeś wszystkie bezpieczniki ?