Kamera samochodowa - jaką kupić ?

Luźne gadki o wszystkim
S
Speed
Forumowicz

Post autor: Speed »

Kitaj, ja również przymierzam się do zakupu kamery i również zależy mi na dobrej jakości nocnych nagrań. W cenie +/- 300zł raczej nie znajdziesz niczego co da zadowalający efekt przy słabym oświetleniu. Dysponując takim funduszem pewnie skusiłbym się na Mio Mivue 338, który w mieście jeszcze sobie radzi (poza miastem już gorzej), jednak korci mnie coś z wyższej półki, mianowicie Dod LS430W.
Tu masz przykładowy film z Mio Mivue 338 noc
Awatar użytkownika
Kitaj
Forumowicz
Auto: E46 330xd/A6 C5 2.8
Model: M57D30/2.8 ALG

Post autor: Kitaj »

W nocy nie chodzi mi o jakieś mega nagrania tylko żeby coś było widoczne :)
Fajnie gdyby kamerka nagrywała też dzwięk ale niekoniecznie no i żeby nadpisywała materiał w razie zapełnienia karty.

Ktoś ma jakieś konkretne modele? Przejrzałem cały temat i co model to inne zdania :P
Było:
Toledo 1M 1.9 AGR+ [*] :(
Audi A6C5 Quattro 2.8 [*]
------------------------------
Jest:
:579: :585: BMW E46 XD M57D30 "Karwan" :585: :579: Obrazek
:579: BMW E39 M54B25 "Na Leniu" :579:
------------------------------
S
Speed
Forumowicz

Kitaj, mivue 338 ma wszystko to o czym piszesz ;) niestety ani ja ani żaden z moich znajomych nie jest w jej posiadaniu. Wiem tyle co przeczytałem i zobaczyłem na filmach. Może jednak znajdzie się tu ktoś kto miał z tą czy może inną godną polecenia coś do czynienia.

Poldas, jaką kamerę posiadasz? Masz jakieś pliki "własnoręcznie" nagrane? ;)
Awatar użytkownika
Poldas
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF

Post autor: Poldas »

Kitajku drogi mivue 358 ma wszystkie te funkcje :-P nagrywania dźwięku, obrazu Hahaha, nadpisywana tzw pętle czyli stary usuwa, nowy nagrywa. I nagrywa juz w HD
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność w kierowcy

Moje Toledo
http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=9802
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony
Auto: DS5, Leaf
Model: 2.0HDI, EE

Post autor: vwir »

Zerknij tutaj: https://dashcamtalk.com/
Generalnie wśród tanich kamer niezmiennie wygrywa G1W. Tutaj masz mały opis: http://www.youtube.com/watch?v=Eo76bkytA3o
Od 5 minuty masz testy, są też w nocy i w deszczu. Cudów nie ma, ale biorąc pod uwagę cenę, to chyba nie jest źle.
Cena sporo poniżej 300PLN - 56$ z wysyłką: http://www.ebay.com/itm/310891426086
S
Syncro
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ARL

Post autor: Syncro »

Posiadam Mio 528 i mogę szczerze polecić, nagrania zarówno za dnia jak i w nocy w bardzo porządnej jakości :)
S
Speed
Forumowicz

Syncro pisze:Posiadam Mio 528 i mogę szczerze polecić, nagrania zarówno za dnia jak i w nocy w bardzo porządnej jakości :)
cena +/- 500zł

Po kolejnej lekturze z całą pewnością kupię kamerkę G1WH. Czekam tylko aż konkretny sprzedawca na jednym znanym polskim portalu :P otrzyma paczkę z chin. Wg wielu osób jest to najlepsza kamera w cenie 180-300zł z jakością nagrań zbliżoną do DOD`a. Trzeba tylko znaleźć sprzedawcę, który nie wciśnie podróbki ;) no i jedna ważna rzecz: nie każda karta pamięci działa dobrze z tym rejestratorem.
m
motyka8

Post autor: motyka8 »

Speed pisze:
Syncro pisze:Posiadam Mio 528 i mogę szczerze polecić, nagrania zarówno za dnia jak i w nocy w bardzo porządnej jakości :)
cena +/- 500zł

Po kolejnej lekturze z całą pewnością kupię kamerkę G1WH. Czekam tylko aż konkretny sprzedawca na jednym znanym polskim portalu :P otrzyma paczkę z chin. Wg wielu osób jest to najlepsza kamera w cenie 180-300zł z jakością nagrań zbliżoną do DOD`a. Trzeba tylko znaleźć sprzedawcę, który nie wciśnie podróbki ;) no i jedna ważna rzecz: nie każda karta pamięci działa dobrze z tym rejestratorem.
Konkretnie o taki chodzi? http://allegro.pl/rejestrator-samochodo ... 59940.html
S
Speed
Forumowicz

Wg opisanych danych wygląda jak oryginał. Ciekawe tylko co tak naprawdę ma w środku. Ja znalazłem sprzedawcę sprawdzonego, który nie wciska podróbek. Jest on również polecany na największym forum poświęconym rejestratorom ;) Co prawda cena wyższa niż 170zł, ale myślę, że warto ;)
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony
Auto: DS5, Leaf
Model: 2.0HDI, EE

Post autor: vwir »

Przecież podesłałem Wam linka do sprawdzonego sprzedawcy. Polecany przez gościa, który robił test tej kamerki. Link z opisu filmu.
ODPOWIEDZ