Do następnego lata daleko i z malowaniem zacisków trzeba poczekać do wiosny, ale znalazłem na allegro coś takiego: http://allegro.pl/nakladki-brembo-na-za ... 86432.html . Dobra alternatywa dla zwykłego malowania czy raczej dać sobie z tym spokój?
Wg. mnie jest to jak naklejanie naklejki "MPower" na BMW 316.
U mnie czarny Hammerite trzyma się zacisków doskonale. Wbrew opisom na róznych forach, z farbą się nic nie dzieje, nie zmienia koloru, ani się nie łuszczy.
CandyCane z tym hammeritem to chyba racja bo kumpel też ma pomalowane zaciski w swoim Audi już od dwóch lat i do dziasiaj wyglądają jakby zrobił to wczoraj
[ Dodano: 2013-10-27, 14:16 ] remiq tak też chyba zrobię bo chociaż na początku te nakładki wydawały mi się ciekawe to zdaje się, że zwykła farba będzie najlepsza. Pozostaje kwestia wyboru koloru , ale ponieważ tolek jest ciemnoczerwony to i zaciski chyba takie będą
Jedno, niezły badziew, drugie - trochę to grube, nie wejdzie felga bo będzie obcierać
Farba do zacisków za 10zł w sprayu i dobrze wyczyszczone zaciski, przed malowaniem przetarte benzyną ekstrakcyjną, trzyma u mnie już 2 lata.
panowie, przeglądając posty dochodzę do wniosku, że najlepiej malować Hamerite'm tylko teraz pytanie: zwykłym Hameritem?? (takim jak na rdze?) czy może są jakieś odmiany do wysokich temperatur??
Też malowałem zwykłym, poszło miokoło pół puszki małej, kładłem dość grubo, schło ok 10 minut na ładnym słońcu przed założeniem koła i od ponad roku jest git.