Silnik - Wg mnie jest normalny , ani głośny , ani cichy. 1,9 TDI - świetny wybór. Taki sam silnik mają : VW passat'y , Jetty, Golfy produkowane po 2005r
Co najczęściej się psuje - z opini innych i z mojego własnego doświadczenia , to psuje się mechanizm podnoszenia szyb(urywają się linki). Jeśli zaczyna ci szyba skrzypić , piszczeć to jest to znak aby wymienić linkę bo jest przetarta. Jak tego nie zrobisz w najbliższych dniach poleci ci cały mechanizm (prowadnice , kółka ci się połamią jeśli ci się linka przerwie) koszt (cena ASO) mechanizm 650 + 180 wymiana. Ale gdy linka ci się zerwie i nic nie połamie możesz dać mechanizm do wymiany linki w każdym sklepie co się zajmuję szybami samochodowymi , w moim przypadku : linki 13 x2 + 200 wymiana.
Plastiki (ogólnie) - ja nic do nich nie mam , są jakie są mi się podobają
Plastiki(utrzymanie) - jeśli chcesz dobrze o nie dbać i czuć się dobrze , nie radzę używać produktów typu Plak (chodzi mi dokładnie o tę część pulpitu która jest wykonana na czarno (taki pseudo carbon:P ) ) . Plastiki są takie , że jak popsikasz np. Plakiem lub produktem plakopodobnym , to będziesz miał jezioro w samochodzie ,(duży kusz w tej części , efekt gęstej mazi itd). Ja osobiście używam Meguiar's Supreme Shine (lub natural Shine) (nie powoduje on tłustej mazi , tylko wysycha i daje mega efekt przy czym długo się utrzymuje , nie przyciąga kurzu . Polecam!)
Ogólnie bardzo dobry samochód. Jeśli dbasz o niego , wymieniasz flitry , oleje , czyścisz go to będzie ci służył na długie długie lata. Wygodnie się siedzi super fotele (idealny na dalekie trasy), przestrzenny , dużo miejsca , mało pali. jednym słowem - POLECAM !!!!!!!!!!!!!