Panowie mam pytanie, jak się zabrać za demontaż przednich foteli elektrycznych, podgrzewanych z airbagiem w Toledo II ? Pytam się, bo chcę to zrobić w miarę dobrze, a nie tak na łapu capu : )
No filozofii to niema, masz z tyłu dwa plastiki i przy każdym po jednej wkrętce krzyżowej. Z przodu pod fotelem masz dwie śruby 13, jak to odkręcisz odłącz wtyczki pod fotelem, fotel do tyłu i ładnie wyjdzie.
Mam pytanko, bo zastawiam się nad zmianą foteli na skórę lub alcantarę i czy jest wiązka by podpiąć pamięć foteli i ewentualnie podgrzewanie? Czy trzeba we własnym zakresie kombinować? W skórze występowały grzane fotele i w każdej alcantarze, czy to różnie? Kolejna sprawa, oprócz foteli z toledo i leona, to z audi a3 też bez problemu podchodzą?
Trzeba wyjąć z ori wiązki. Pamięć to 3 kable - masa, stały plus i plus po stacyjce do kostki czerwonej (po stacyjce do najmniejszego pinu). Po stronie pasażera tylko stały plus i masa. Podgrzewanie było gdzieś na forum leona opisane. Były przeróżne kombinacje podgrzewanych. Jak kto sobie zamówił. Ja ze swojej strony nie polecam alcantary bo ciężko utrzymać w porządku.